FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Μπράβο σε όλους, αυτός ήταν τελικός!

Ο Άρης Θήβας πήρε τη νίκη χθες με 74-68 απέναντι στον Μάκαρο, έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών και απέκτησε αβαντάζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, απέχοντας μια νίκη από την επίτευξη του στόχου. 

Αυτό έγραψε η ιστορία χθες στο κλειστό της Θήβας, αλλά υπήρξαν επιτρέψτε μου, πολλές και έντονες στιγμές σε αυτό τον πρώτο τελικό, που απέδειξαν πως το τοπικό μπάσκετ έχει ανέβει ένα σκαλί πιο ψηλά, που μπορεί να διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία ένα άκρως σημαντικό αγώνα, έτσι ώστε στο τέλος να μπορείς να πεις, μπράβο ρε μάγκες, σε όλους σας!

Μπράβο, στους παίκτες των δύο ομάδων, όχι τόσο για το μπασκετικό θέαμα όσο για το ήθος που έδειξαν εντός του παρκέ. Μπράβο στους κόουτς και τους συνεργάτες τους που κράτησαν αντίστοιχο επίπεδο.

Μπράβο στους διαιτητές Κοτσιμπό και Κάλφα που μοίρασαν μέχρι και τα…κουκούτσια από το καρπούζι. Εξαιρετική διαιτησία, με σωστές υποδείξεις και πάντα με τη βοήθεια των παικτών που ήταν κύριοι! Θα σταθώ για λίγο ξεχωριστά στον Κοτσιμπό, μια που είναι διαιτητής Εθνικών κατηγοριών, τον οποίο παρακολούθησα και πέρυσι στους τελικούς Σχηματαρίου-Αρη που μύριζαν…μπαρούτι και που τα πήγε επίσης άψογα και θα πω πως είναι άδικο να μην έχει σφυρίξει ποτέ αγώνα στην Α1.

Μπράβο στον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το κλειστό της Θήβας! Κόσμος και από τις δύο ομάδες, χωρίς αντεγκλήσεις που υποστήριξε την ομάδα του. Τελικά, είμαστε πολλοί οι μπασκετικοί, αλλά είμαστε σκόρπιοι…

Μπράβο στον Μητρόπουλο που αποτελεί παράδειγμα για όλους, που πέρασε μεγάλες περιπέτειες αλλά που ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Σίγα, μην τον άφηνε εκτός μάχης ένα…απλό σπάσιμο στα πλευρά όταν έχει περάσει τόσα και τόσα! Επέστρεψε μετά από 45 μέρες και ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ! Πολλά συγχαρητήρια στον Τριανταφύλλου που απέδειξε με τη δουλειά πως μπορείς να γίνεις ίσως ο καλύτερος ψηλός της κατηγορίας, αλλά και στον Κουτσογιάννη που 40ρησε αλλά έχει βάλει το…βιολογικό του ρολόϊ να μετράει αντίστροφα παίζοντας ολόκληρα 40λεπτα!

Μπράβο στον Παπούλια που ρίχνει τους πιτσιρικάδες στη ‘φωτιά’ και εκείνοι των δικαιώνουν. Είναι σπάνιο να βλέπεις ένα 14χρονο όπως ο Διαμάντης να παίζει σε ένα τελικό που πάει στον πόντο και ιδίως στα τελευταία λεπτά όταν κρίνονται τα πάντα! Αλλά και ο Παπαδήμας με τον Τσικνή πήραν το δικό τους χρόνο συμμετοχής και τα πήγαν περίφημα και βέβαια να μην παραβλέπουμε πως ο κορυφαίο παίκτης της Άμφισσας για φέτος, ο Δημ.Λούπουλ είναι μόλις 18 ετών! Ασφαλώς, κάτι αντίστοιχο ισχύει και στον Άρη, με τον Χρήστου να έχει 6 πιτσιρικάδες στο ρόστερ του μετά τους συνεχόμενους τραυματισμούς που φέτος σπάνε το ρεκόρ…Γκίνες. Ιδίως ο Στρατέλος ήταν αποκάλυψη για την ομάδα του σε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο για τον Άρη.

Μπράβο σε όλους λοιπόν και περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα ένα αντίστοιχο αγώνα απ’ όλες τις πλευρές στο κλειστό της Άμφισσας, για να κερδίσει και πάλι πάνω απ’ όλα το τοπικό μπάσκετ!

Παναγιώτης Νικολάου

 

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (18/5). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Πανελλήνιο Κορασίδων Β’ φάση: Νικηφόρο ξεκίνημα! ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Χαλκίδας 37-73

pannikolaou

A2 Elite League Final-4: Έπεσε ηρωϊκά! Ηρακλής-Ερμής Σχηματαρίου 80-73

pannikolaou