FEATURED Α1

Όλα τα σενάρια για τα play-off! Η Κύμη καλοβλέπει την 6η θέση!

Η χθεσινή μεγάλη νίκη της Κύμης στο Αλεξάνδρειο επί του Άρη έφερε πλέον την ομάδα του Καστρίτη μια ανάσα από την είσοδο στα play-off, όπου πλέον αρκεί μια νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο το Σάββατο για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά ένας μεγάλος στόχος.

Αλλά επειδή… τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, η Κύμη μπορεί να κάνει σχέδια για ακόμα ψηλότερα.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τα σενάρια πλασαρίσματος στα play-off

8η θέση Με νίκη επί του Ρεθύμνου παίρνει και μαθηματικά το εισιτήριο για τα play-off. Δεν θα χρειαστεί μάλιστα να καλύψει τη διαφορά από την ήττα του πρώτου γύρου ούτε να κάνει καμιά άλλη νίκη μέχρι το τέλος της σεζόν.

7η θέση Έχοντας διαφορά 2 νικών από τον Κολοσσό και με δεδομένο πως θα κερδίσει στην έδρα της Ρέθυμνο και Κόροιβο αυτόματα καπαρώνει την 7η θέση ακόμα και αν χάσει στη Ρόδο. Το σενάριο της 7ης θέσης αυτή τη στιγμή φνατάζει ως το πιθανότερο αλλά με την Κύμη ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος…

6η θέση Για να επαληθευτεί αυτό το σενάριο, θα χρειαστεί η Κύμη εκτός από τις εντός έδρας νίκες με Ρέθυμνο και Κόροιβο να κάνει ακόμα μια υπέρβαση και να πάρει το διπλό στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό. Σε αυτό το ενδεχόμενο και με 3/4 νίκες μέχρι τέλους η Κύμη μπορεί να φτάσει στους 40 βαθμούς. Το Λαύριο που έχει τώρα 35 βαθμούς, είναι πολύ πιθανό να κλείσει τη χρονιά με μια μόλις νίκη καθώς έχει να παίξει εκτός έδρας με ΠΑΟΚ και Προμηθέα και στην έδρα του με Παναθηναϊκό και Λάρισα. Σε αυτή την περίπτωση θα φτάσει και το Λαύριο στους 40 βαθμούς με τις δύο ομάδες να έχουν την ίδια διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια (65-78 & 94-81). Εδώ θα ισχύσει η συνολική διαφορά πόντων στο πρωτάθλημα που είναι η ίδια! Το επόμενο κριτήριο βάσει της προκήρυξης του ΕΣΑΚΕ έχει να κάνει με το ποιος έχει βάλει τους περισσότερους πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια, όπου και υπερτερεί η Κύμη που έχει σημειώσει 94, άρα έχει υπέρ της την ισοβαθμία! Και να σκεφτεί κανείς, πως στον αγώνα του β’ γύρου το Λαύριο μείωσε σε 94-81 στην τελευταία επίθεση και η Κύμη με τη σειρά της δεν εκδήλωσε στο τέλος επίθεση, χωρίς όμως όπως αποδείχθηκε αυτό να παίξει κάποιο ρόλο όπως ήρθαν τα πράγματα!

5η θέση Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει η Κύμη να κάνει το απόλυτο νικών μέχρι τέλους. Με 4/4 θα φτάσει στους 41 βαθμούς και με δεδομένο πως θα έχει κερδίσει και μέσα στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να την προσπεράσει, ιδίως αν καλύψει και το -2 του πρώτου αγώνα (77-79).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 4 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ 23η 24η 25η 26η
ΑΕΚ 35 ΛΑΡΙΣΑ* ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΟ* ΚΥΜΗ
ΛΑΥΡΙΟ 35 ΠΑΟΚ* ΛΑΡΙΣΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ* ΠΑΟ
ΚΥΜΗ 33 ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΟΛΟΣΣΟΣ* ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΕΚ*
ΚΟΛΟΣΣΟΣ 31 ΠΑΟ* ΚΥΜΗ ΤΡΙΚΑΛΑ* ΑΡΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ 30 ΚΥΜΗ* ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΡΗΣ* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες των ομάδων.

Σχετικά άρθρα

Τελικός Εφήβων: ΑΕΕΠ Χαλκίδας-Πρωτέας Σχηματαρίου (photo album)

pannikolaou

Γ’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (11η & 9η αγωνιστική 13-14/4)

pannikolaou

Β’ ΕΣΚΑΣΕ (PLAYOFFS): Βαθμολογία & σκόρερς (2η αγωνιστική 13-14/4)

pannikolaou