B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Over play Α ΕΣΚΑΣΕ

Στα γήπεδα και πάλι μετά από χρόνια ο Χρ.Τουλουμτζής!

Στις εξέδρες του κλειστού της Πειραϊκής την Κυριακή στον αγώνα της Παναγίτσας με τον Έσπερο Καλλιθέας, σε μια από τις λιγοστές εμφανίσεις του σε γήπεδα μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε ο Χρήστος Τουλουμτζής!

Και βέβαια όταν μιλάμε για τον Τουλουμτζή, αναφερόμαστε στο μπάσκετ της Αρτάκης και όχι μόνο!

Ο Χρήστος Τουλουμτζής έχει συνδέσει το όνομά του και με την ομάδα της Καλλιθέας. Εκεί, που τελείωσε το Γυμνάσιο Αρρένων το 1972 ξεκινώντας τη δική του μπασκετική σταδιοδρομία.

Ο Χρήστος Τουλουμτζής (Νο9) με το Γυμνάσιο Αρρένων της Καλλιθέας που κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό. Με το Νο6 στην κάτω σειρά διακρίνεται και ο Κ.Μίσσας.

Με τον Έσπερο κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων το 1970 ενώ με την ομάδα του Γυμνασίου Αρρένων Καλλιθέας κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σχολικών ομάδων το 1971 και το Πανευρωπαϊκό το 1972 με συμπαίκτη τότε μεταξύ άλλων τον Κώστα Μίσσα!

Η μπασκετική συνέχεια του Χρήστου Τουλουμτζή αφορούσε την ΑΓΕΧ όπου συνέχισε την καριέρα του αλλά και την Αρτάκη.

Διατέλεσε πρώτος πρόεδρος του ΓΑΣ Ν.Αρτάκης αλλά και αρχηγός της ομάδας το 1983.

Ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που ξεκίνησε το μπάσκετ στην Αρτάκη μόνιμα εγκατεστημένος πλέον στην περιοχή, όταν μαζί μερικούς ακόμα εφήβους της εποχής δημιούργησαν το 1983 τον ΓΑΣ Ν.Αρτάκης.

Ο Τουλουμτζής έδωσε το έναυσμα για να δημιουργηθούν από τα πρώτα χρόνια τμήματα παίδων και εφήβων που μαζί με το αντρικό τμήμα συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ.

Ένας από τους λίγους παράγοντες με τόσο μεγάλη προσφορά στο μπάσκετ, που αν μη τι άλλο η παρουσία του στο κλειστό την περασμένη Κυριακή του ξύπνησε ωραίες αναμνήσεις, δείχνοντας παράλληλα σε όλους πως η παρουσία του και η γνώμη του μπορεί να αποτελέσει ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς για το τοπικό μπάσκετ.

 

Σχετικά άρθρα

Β’ ΕΘΝΙΚΗ Playoffs: Ήττα καταστροφή! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 78-81

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ζωντανός για την παραμονή! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 71-70

pannikolaou

Σχολικοί Final-4: 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παύλος 81-98 Κέρδισαν το χειροκρότημα!

pannikolaou