FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Μάχη για 1η θέση, play-off και παραμονή!

Η διακοπή του πρωταθλήματος ανήκει ήδη στο παρελθόν, για να μπουν πλέον όλες οι ομάδες στην τελική ευθεία.

Με εξαίρεση το Σύλλα, που δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός, οι υπόλοιπες 11 ομάδες έχουν τους δικούς τους στόχους, χωρισμένες στην ουσία σε τρία γκρουπ.

Εκείνες που παλεύουν για την 1η θέση στην κανονική διάρκεια, εκείνες που παλεύουν για την 4η θέση και την είσοδο στα play-off αλλά και σε αυτές που θα παλέψουν μέχρι τέλους για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Έχοντας διανύσει λοιπόν τα 2/3 του πρωταθλήματος τα πράγματα αρχίζουν να δείχνουν μια τάση, χωρίς όμως ακόμα τίποτα να θεωρείτε δεδομένο.

Η μάχη για την 1η θέση

Σε αυτό το γκρουπ ανήκουν τρεις ομάδες και όπως όλα δείχνουν, τα πάντα θα κριθούν στο νήμα.

Άρης Θήβας, Μαλεσίνα και Μάκαρος Άμφισσας με απόσταση μόλις ενός βαθμού, με δύο ντέρμπι μεταξύ τους και με αρκετές επικίνδυνες εξόδους.

Ο Άρης έχει αυτή τη στιγμή το βαθμολογικό πλεονέκτημα, αλλά έχει να πάει στη Μαλεσίνα, ενώ δύσκολα ματς έχει ακόμα σε Απόλλωνα Χαλκίδας και Τελεθριακό.

Η Μαλεσίνα έχει να παίξει και με τους δύο διεκδικητές της πρώτης θέσης. Θα υποδεχθεί τον Άρη ενώ θα ταξιδέψει την προτελευταία αγωνιστική στην Άμφισσα. Εκτός έδρας δεν έχει να κάνει επικίνδυνες εξόδους (με εξαίρεση το ντέρμπι στην Άμφισσα), αλλά μέσα στην έδρα της έχει ακόμα δύο δύσκολα ματς με Γ.Σ.Ιτέας και Αίαντα Αυλίδας.

Ο Μάκαρος υποδέχεται την προτελευταία αγωνιστική τη Μαλεσίνα όπου εκτός των άλλων θα επιχειρήσει να καλύψει και το χάντικαπ του -8 του πρώτου γύρου (74-66). Έχει ήδη καλύτερη διαφορά από τους δύο αγώνες με τον Άρη Θήβας (+9, -1), αλλά και μια πολύ δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση την τελευταία αγωνιστική, στο γειτονικό ντέρμπι με την Ιτέα. Αλλά και ο εκτός έδρας αγώνας με τον Γ.Σ.Αυλίδας κρύβει παγίδες.

ΑΡΗΣ Θ. (28) ΜΑΛΕΣΙΝΑ (27) ΜΑΚΑΡΟΣ (27)
ΑΠΟΛΛΩΝ Χ.* Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦ.
Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ ΑΓΕΧ* ΑΠΟΛΛΩΝ Χ.
ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ* ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΥΛ. Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ*
ΑΠΟΛΛΩΝ Λ. ΣΥΛΛΑΣ* ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ
ΜΑΛΕΣΙΝΑ* ΑΡΗΣ Θ. ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.*
Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ ΜΑΚΑΡΟΣ* ΜΑΛΕΣΙΝΑ
ΑΓΕΧ* ΑΠΟΛΛΩΝ Χ. Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ*

*Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες των ομάδων.

 

Τρεις ομάδες για μια θέση στα play-off

Ο Γ.Σ.Ιτέας έχει αέρα δύο πόντων απέναντι στις δύο ομάδες της Αυλίδας αλλά και δυσκολότερο πρόγραμμα. Η ομάδα του Μωραίτη έχει 4/7 ματς εκτός έδρας, δύο πολύ πιθανές νίκες με ΑΓΕΧ και Σύλλα και ένα τοπικό ντέρμπι με τον Μάκαρο την τελευταία αγωνιστική. Έχει να παίξει εκτός έδρας με τον Αίαντα Αυλίδας όπου και θα υπερασπιστεί μια διαφορά μόλις 1 πόντου από τον αγώνα του α’ γύρου 981-80), αλλά έχει και το μεγάλο αβαντάζ απέναντι στον Γ.Σ.Αυλίδας που τον έχει κερδίσει δύο φορές φέτος, οπότε ευνοείται από οποιαδήποτε ισοβαθμία.

Ο Αίαντας για να πάρει την 4η θέση θα πρέπει να κερδίσει στον αγώνα με την Ιτέα και να ψάξει μια παραπάνω νίκη από την ομάδα της Φωκίδας. Έχει επίσης 4/7 μακριά από την έδρα του και επίσης δύσκολες αναμετρήσεις.

Ο Γ.Σ.Αυλίδας έχει θεωρητικά το ευκολότερο πρόγραμμα με 4 εντός έδρας αγώνες και βατές εξόδους (Απόλλων Χ., Απόλλων Λ.), αλλά δεν έχει την ισοβαθμία με την Ιτέα, κάτι που σημαίνει πως για να πάρει την 4η θέση θα πρέπει να κάνει 3 περισσότερες νίκες από την ομάδα του Μωραίτη, καθώς δεν έχει το πάνω χέρι σε καμιά ισοβαθμία.

Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ (26) ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΥΛ. (24) Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ (24)
ΜΑΛΕΣΙΝΑ* ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ* ΣΥΛΛΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΜΦ.* ΑΠΟΛΛΩΝ Λ. ΑΡΗΣ Θ.*
ΑΓΕΧ ΜΑΛΕΣΙΝΑ* ΜΑΚΑΡΟΣ
ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΥΛ.* Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ Χ*
ΣΥΛΛΑΣ ΑΓΕΧ* ΑΡΗΣ ΑΜΦ.
ΑΡΗΣ Θ.* ΑΡΗΣ ΑΜΦ.* ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ
ΜΑΚΑΡΟΣ ΣΥΛΛΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.*

*Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες των ομάδων.

 

Η μάχη της παραμονής

Και εδώ 3 ομάδες θα παλέψουν για 1-2 θέσεις και αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα καταφέρει η Παναγίτσα να παραμείνει στη Γ’ Εθνική. Σε περίπτωση που η ομάδα της Χαλκίδας τα καταφέρει, τότε μια ακόμα ομάδα θα ακολουθήσει τον Σύλλα, αντίθετα θα υποβιβαστούν στο σύνολο 3 ομάδες, δηλαδή οι 2 από τις 3 που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη μάχη της σωτηρίας.

Η ΑΓΕΧ έχει 19 πόντους αλλά που δύσκολο πρόγραμμα. Με εξαίρεση τον αγώνα με τον Σύλλα δεν είναι σε άλλο ματς φαβορί με τα υπόλοιπα εντός έδρας ματς να είναι με Μαλεσίνα, Αίαντα Αυλίδας και Άρη Θήβας. Όπως όλα δείχνουν, πολλά θα εξαρτηθούν από το χρόνο επιστροφής του Παστήρα και τον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη Αμφίκλειας που θα κρίνει πολλά.

Ο Άρης Αμφίκλειας με τη σειρά του έχει να υποδεχθεί την ΑΓΕΧ και να παίξει εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Χαλκίδας. Επίσης έχει δύσκολο πρόγραμμα, αν και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντας έδρα, κάτι που δεν έχουν οι ομάδες της Χαλκίδας.

Ο Απόλλωνας Χαλκίδας είναι ένα πόντο πίσω από τους αντιπάλους του, αλλά έχει το καλύτερο θεωρητικά πρόγραμμα. Θα παίξει πολλά για τη σωτηρία του στον αγώνα με τον Άρη Αμφίκλειας όπου εκτός από τη νίκη θα επιδιώξει να καλύψει και το -2 του πρώτου γύρου (66-64). Με δεδομένο ότι έχει ήδη την ισοβαθμία με την ΑΓΕΧ στη διαφορά πόντων ψάχνει στην ουσία μια νίκη παραπάνω από τους δύο αντιπάλους του, που θα προσπαθήσει να την κάνει στα δύο βατά εντός έδρας ματς με Γ.Σ.Αυλίδας και Απόλλωνα Λιβαδειάς. Πολλά, αν όχι όλα πάντως για τους τρεις της παραμονής, θα εξαρτηθούν στα μεταξύ τους παιχνίδια.

ΑΓΕΧ (19) ΑΡΗΣ ΑΜΦ. (19) ΑΠΟΛΛΩΝ Χ. (18)
ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.* ΜΑΚΑΡΟΣ* ΑΡΗΣ Θ.
ΜΑΛΕΣΙΝΑ Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ ΜΑΚΑΡΟΣ*
Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ* ΑΠΟΛΛΩΝ Χ.* ΑΡΗΣ ΑΜΦ.
ΑΡΗΣ ΑΜΦ.* ΑΓΕΧ Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ
ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΥΛ. Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ* ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ*
ΣΥΛΛΑΣ* ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΥΛ. ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.
ΑΡΗΣ Θ. ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ* ΜΑΛΕΣΙΝΑ*

*Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες των ομάδων.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ. ΒΑΘ. Ν Η Υ-Κ
1 ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 15 28  13 2 1128-945
2 ΜΑΛΕΣΙΝΑ 15 27 12 3 1206-1027
3 ΜΑΚΑΡΟΣ 15 27 12 3 1098-952
4 Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ 15 26 11 4 1092-1028
5 ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ 15 24 9 6 1079-1004
6 Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ 15 24 9 6 958-962
7 ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ 15 22 7 8 977-993
8 ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒ 15 21 6 9 966-970
9 ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 15 19 4 11 822-980
10 ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ 15 19 4 11 904-1008
11 ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛ. 15 18 3 12 1015-1033  
12 ΣΥΛΛΑΣ 15 15 0 15 842-1185

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβλήθηκε το Σύλλας-ΓΑΣ Άμφισσας λόγω απαγορευτικού απόπλου

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou