FEATURED Α1

Η Κύμη στο δρόμο για τα play-off!

Η χθεσινή νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν η 7η φετινή στις 16 πρώτες αγωνιστικές, ή αν προτιμάτε ακόμα καλύτερα, η 7η στα τελευταία 10 ματς, που ουσιαστικά ‘κλείδωσε’ και την υπόθεση παραμονή!

Και επειδή, τρώγοντας ανοίγει η όρεξη η Κύμη, όσο και να δεν θέλει να το παραδεχθεί ο χαμηλών τόνων Γιάννης Καστρίτης, βάζει πλώρη για τον επόμενο στόχο που δεν είναι άλλος από την είσοδο στην πρώτη 8αδα και τα play-off!

Στο +4 από πέρυσι

Με ένα υπολογισμό και πάντα σε σχέση με πέρυσι μια που αυτό είναι το συγκρίσιμο μέγεθος, η Κύμη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +4.

Ας δούμε λοιπόν τις ομοιότητες και τις διαφορές.

Έχει κάνει μια εντός έδρας γκέλα με τη Λάρισα, όπως και πέρυσι που είχε χάσει από το Λαύριο.

Βρίσκεται στο +1 απέναντι στις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Φέτος κέρδισε στη Χαλκίδα Άρη και ΠΑΟΚ, πέρυσι τα είχε καταφέρει μόνο με τον ΠΑΟΚ.

Είναι στο +3 στα εκτός έδρας ματς. Έχει ήδη κερδίσει Κόροιβο, Τρίκαλα και Πανιώνιο ενώ πέρυσι δεν έκανε εκτός έδρας νίκη.

Αν αναλογιστεί λοιπόν κανείς πως πέρυσι η Κύμη τελειώσε το πρωτάθλημα με 8 νίκες, φέτος μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 12-14, αριθμός που τη βάζει 100% στην πρώτη 8αδα.

Έχει άλλωστε ένα βατό πρόγραμμα που αν το εκμεταλλευτεί μπορεί να τις δώσει το εισιτήριο για τα play-off.

Στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος έχει να παίξει:

ΕΝΤΟΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΚΟΡΟΙΒΟΣ

 

ΕΚΤΟΣ

ΦΑΡΟΣ/ΛΑΡΙΣΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΑΡΗΣ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ

ΑΕΚ

 

Αναμφίβολα, αγώνας από αγώνα διαφέρει, αλλά αν βάλουμε κάτω μολύβι και χαρτί φαίνεται πως η Κύμη με την εικόνα που δείχνει στο πρωτάθλημα μπορεί να πάρει τα 5 εντός έδρας ματς απέναντι σε βατούς αντιπάλους και να χτυπήσει με αξιώσεις τουλάχιστον τους εκτός έδρας αγώνες με Λάρισα, Άρη και Κολοσσό.

Διατηρώντας το αήττητο στην έδρα της φτάνει τις 12 νίκες και μπαίνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα play-off. Θυμίζουμε, πως πέρυσι το Λαύριο τερμάτισε στην 8η θέση φτάνοντας συνολικά τις 11 νίκες.

Μακρύς ο δρόμος ακόμα με 10 αγωνιστικές να απομένουν, αλλά είναι τέτοια η εικόνα της Κύμης, όχι για 1-2 ματς αλλά τουλάχιστον για ένα 3μηνο, που δημιουργεί τη βεβαιότητα πως αυτή η ομάδα φέτος μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη συνολικά της Α1…

Σχετικά άρθρα

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou

Σχολικοί: Πρόκριση στην παράταση, ένα βήμα από το Final-4! 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 73-81

pannikolaou