Α ΕΣΚΑΣΕ

Σωτ.Βάθης: ‘Αναλαμβάνω την ευθύνη’

Ο κόουτς του Γ.Σ.Αυλίδας Σωτήρης Βάθης ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα στο τοπικό ντέρμπι με τον Αίαντα Αυλίδας, τονίζοντας πως η ομάδα του δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στο ρυθμό των νικητών, ενώ όπως είπε, πρέπει κάποιοι παίκτες του να ξεπεράσουν το ψυχολογικό πρόβλημα που έχουν στην επίθεση και να αισθανθούν πως είναι χρήσιμοι.

Ο αγώνας κρίθηκε στο ποια ομάδα θα επέβαλε το ρυθμό της και αυτό έγινε από τους αντιπάλους μας. Δυστυχώς, εμείς για μια ακόμα φορά δεν βάλαμε τα ελεύθερα σουτ με τραγικά ποσοστά σε τρίποντα αλλά και χαμένα σουτ κάτω από το καλάθι.
Όταν λοιπόν σε τέτοια παιχνίδια δεν βάζεις τα σουτ που σου δίνει η αντίπαλη ομάδα αλλά κάνεις και 0/5 αιφνιδιασμούς τότε η ήττα είναι το φυσικό επακόλουθο.
Επίσης εμείς, λόγω ρόστερ και προετοιμασίας δεν μπορούμε να παίζουμε σε γρήγορο ρυθμό, τουλάχιστον αυτή την περίοδο.
Έτσι, όταν ο Αίαντας άνοιξε το ρυθμό εμείς πήγαμε να τον ακολουθήσουμε χωρίς να τα καταφέρουμε.
Χάσαμε την συγκέντρωση μας, ο Αίαντας με βοήθειες βρήκε λύσεις στο μαρκάρισμα των έμπειρων παικτών μας (Βασιλείου, Κατσούλας, Τσίτσης) και εμείς μπλοκάραμε επιθετικά αφού μείναμε άποντοι ακόμα και για διάστημα 8 λεπτών.
Συγχαρητήρια στον Αίαντα για τη νίκη του.
Εμείς πρέπει να ανασυνταχθούμε, να βάλουμε περισσότερους παίκτες στο παιχνίδι. Πρέπει να ξεπεράσουμε το ψυχολογικό πρόβλημα που έχουμε στο σουτ και να πιστέψουν κάποιοι παίκτες ότι είναι χρήσιμοι και μπορούν να δώσουν λύσεις στην επίθεση.
Με 35 λεπτά χρόνο συμμετοχής και παίρνοντας τις περισσότερες επιθέσεις 2-3 παίκτες είναι δύσκολο στο σύγχρονο μπάσκετ να πετύχεις κάτι καλό σε δύσκολο παιχνίδι.
Εμείς ψάχνουμε άλλη μια εκτός έδρας νίκη για να ρεφάρουμε τη συγκεκριμένη ήττα και να μην έχουμε άλλες απώλειες στην έδρα μας. Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα, μαθαίνουμε και συνεχίζουμε’.
  

 

 

Σχετικά άρθρα

Αναβλήθηκε το All Star Game της ΕΣΚΑΣΕ!

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29 Απριλίου)

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29/4)

pannikolaou