Α ΕΣΚΑΣΕ

Σωτ.Βάθης: ‘Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη’

Στην καλή άμυνα και στη σωστή αντίδραση των παικτών του σε ειδικές καταστάσεις στη διάρκεια του αγώνα στάθηκε ο κόουτς του Γ.Σ.Αυλίδας Σωτήρης Βάθης, που δεν παρέλειψε επίσης να απονείμει τα εύσημα στον Γιώργο Βελισσαράκο για τη νοοτροπία του αλλά και τη δουλειά που κάνει στην ΑΓΕΧ.

Μπορώ να πω πως ήταν ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για εμάς, μια και στο ενδεχόμενο ήττας θα ήμασταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά και την πολύ κακή εμφάνισης της προηγούμενης αγωνιστικής.

Το γεγονός όμως ότι η ομάδα έκανε προπόνηση αυτή την εβδομάδα έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό γιατί πρώτος στόχος ήταν η άμυνα μιας και όταν θέλεις αποτέλεσμα ξεκινάς πάντα από εκεί.

Στο πρώτο ημίχρονο τα καταφέραμε καλά με εξαίρεση μόνο στο μαρκάρισμα του Ν.Βελισσαράκου που μας έβαλε 5 τρίποντα τα 3 εκ των οποίων χωρίς χέρι πάνω στο σουτ εξαιτίας κακών αλλαγών. Ήταν ο μόνος (Βελισσαράκος) που μας απείλησε σε αυτό το διάστημα. 

Στο β’ ημίχρονο όμως τον περιορίσαμε αρκετά αφού δώσαμε λίγο παραπάνω χώρο στον Παστήρα ποντάροντας στην απειρία του και στο ότι θα έψαχνε περισσότερο το εκτελεστικό κομμάτι παρά το οργανωτικό ώστε να περάσει τη μπάλα στον Βελισσαράκο, κάτι που μας βγήκε απόλυτα.

Επίσης, είχαμε καλή αντίδραση πάνω στη ζώνη της ΑΓΕΧ αφού μετά τον λάθος τρόπο που πήγαμε προσωρινά να την σπάσουμε με μικρή κυκλοφορία της μπάλας και τρίποντο, δουλέψαμε το σύστημά μας και περνώντας την μπάλα κοντά στο καλάθι με κύριο εκφραστή των επιθέσεων μας τον Βασιλείου πήραμε αυτό που θέλαμε.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που για πρώτη φορά σε αγώνα μπορέσαμε να μείνουμε στο πλάνο μας και στα περισσότερα απ’ αυτά που είχαμε σχεδιάσει στην προπόνηση.

Θέλουμε βέβαια αρκετή δουλειά ακόμα και αυτή η νίκη δεν σημαίνει κάτι αν δεν υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Έρχεται για εμάς το τοπικό ντέρμπι με τον Αίαντα και με καλή ψυχολογία και προπόνηση πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο για την ομάδα μας.

Να δώσω επίσης συγχαρητήρια στον κόουτς Βελισσαράκο για την προσπάθεια που κάνει με νέα παιδιά καθώς και για τις αρχές που διατηρεί και δεν φοβήθηκε να διώξει βασικό του παίκτη (Μάμαλης) για πειθαρχικό παράπτωμα την ώρα του αγώνα και να ρισκάρει το αποτέλεσμα. Ο Βελισσαράκος αποτελεί παράδειγμα για εμάς τους νεότερους κόουτς. 

Να ευχηθώ τέλος, καλή συνέχεια στην ΑΓΕΧ και σε εμάς πολύ δουλειά ώστε να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα’.

 

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (εξ αναβολής-17/4)

pannikolaou