Assists and dunks FEATURED

Πρώτο δείγμα θετικό για τους ‘4’ του Γ.Τσομάκας’

Ένα τουρνουά που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία, με τον Άρη Θήβας να κατακτά την κούπα στο ‘Γ.Τσομάκας’ και τις 4 ομάδες να δίνουν τα πρώτα δείγματα γραφής.

Αρχικά, να πούμε ένα μπράβο στον Γ.Σ.Αυλίδας, ένα σωματείο που δείχνει πως δεν ξεχνάει, τιμώντας τη μνήμη του Γιώργου Τσομάκα που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας τους, ένα από τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν από το μπάσκετ της Περιφέρειας.

Ο Άρης πήρε το τουρνουά αλλά αυτό δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία εκτός ίσως από το ψυχολογικό κομμάτι. Ο Χρήστου θέλει να δει την ομάδα του να σηκώνει την…καλή την κούπα, αυτή του πρωταθλητή της Α’ ΕΣΚΑΣΕ τον επόμενο Απρίλιο και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ‘κιτρινόμαυροι΄ να δείξουν πάνω απ’ όλα σταθερότητα.

Στην Αυλίδα έδειξαν πως βρίσκονται στο σωστό δρόμο, πήραν το τουρνουά χωρίς να φορτσάρουν, ο Χρήστου έχει πολλές επιλογές σε όλες τις θέσεις και δικαίως προβάλουν ως φαβορί για το πρωτάθλημα.

Ο Τελεθριακός από την άλλη πλευρά, άφησε καλές εντυπώσεις και τις δύο μέρες. Ομάδα που δείχνει πως μπορεί να κοντράρει οποιοδήποτε αντίπαλο πόσο μάλλον στο γήπεδό του με τις ιδιαιτερότητες του κλειστού της Ιστιαίας.

Ο Γ.Σ.Αυλίδας μπορεί να πήρε την τελευταία θέση στο τουρνουά αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Η ομάδα του Βάθη θέλει το χρόνο της για να ρολάρει καθότι ξεκίνησε αργά την προετοιμασία της μετά την αλλαγή στη θέση του προπονητή την τελευταία στιγμή. Αυτό που φαίνεται να μην αλλάζει πάντως στην Αυλίδα είναι η…γκαντεμιά. Μετά τους περσινούς τραυματισμούς, φέτος η χρονιά ξεκίνησε ως ουρά της περσινής, με τους Κοντέ και Αλεξάνδρου να μπαίνουν στα…πιτς.

Συμπερασματικά, η Α’ ΕΣΚΑΣΕ δείχνει πως δεν θα είναι υπόθεση 2-3 ομάδων, οπότε μπορούμε και φέτος να περιμένουμε ένα πρωτάθλημα αμφίρροπο με εκπλήξεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Αφήσαμε για το τέλος το ΧΒΑ, την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά. Μια ομάδα που φέτος ανέβηκε στη Β’ ΕΣΚΑΣΕ, με τους πιτσιρικάδες που οδήγησαν πέρυσι την παιδική και την εφηβική ομάδα μέχρι το τέλος του δρόμου, να φαίνεται πως…μεγάλωσαν επικίνδυνα!

Το ΧΒΑ έπαιξε στα ίσια δύο ομάδες της Α’ κατηγορίας. Νίκησε στον ημιτελικό τον Γ.Σ.Αυλίδας και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Άρη Θήβας. Τα παιχνίδια που πήραν πέρυσι σε 3 κατηγορίες τους έδωσαν φτερά, αλλά αποτέλεσμα χωρίς δουλειά και ταλέντο δεν υπάρχει και οι μικροί του Μπρατσιάκου διαθέτουν και από τα δύο. Θυμηθείτε αυτή την ομάδα, θα μας απασχολήσει φέτος σε ανδρικό αλλά και εφηβικό τμήμα…

Υ.Γ.: Μπράβο στον κόσμο που έδωσε το παρών στο τουρνουά για να δει τις ομάδες και να τιμήσει τη μνήμη του Γ.Τσομάκα κάτω μάλιστα από δύσκολες συνθήκες, με τη θερμοκρασία στο κλειστό να φέρνει προς…θερμοκήπιο!

Παν.Νικολάου

Σχετικά άρθρα

A2 Elite League Playoffs: Φοβερός Ερμής, πέρασε στο final-4 ανόδου! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχημ. 80-88

pannikolaou

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας! (video & pics)

pannikolaou

Σχολικοί final-4: Νίκη και 3η θέση στην Ελλάδα! Λύκειο Βεργίνα Λάρνακας-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 72-88

pannikolaou