ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Καλεσμένος στο camp του Γ.Σ.Αυλίδας ο Αλέξης Φαλέκας!

Ένας παίκτης με σπουδαία μπασκετική σταδιοδρομία ήταν σήμερα καλεσμένος του Γ.Σ.Αυλίδας στο camp που διοργανώνει αυτές τις μέρες η ομάδα του Ηλία Τομαρά. Συγκεκριμένα, το παρών έδωσε ο Αλέξης Φαλέκας που μίλησε στα παιδιά του camp τόσο για τις εμπειρίες του όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για τη σημασία της σωστής προπόνησης.

Ο Φαλέκας μετά το τέλος της προπόνησης φωτογραφήθηκε με τα παιδιά ενώ δεν είπε όχι στα αυτόγραφα που του ζητήθηκαν!

Ας δούμε παρακάτω την πλούσια μπασκετική σταδιοδρομία του Αλέξη Φαλέκα.

Πραγματοποίησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στα τμήματα υποδομής του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας.

Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του φορώντας τα χρώματα του Γ.Σ. Αμαρουσίου για μία πενταετία (1997-2002) συγκέντρωσε εμπειρίες τόσο από την Α1 Εθνική, όσο και από την Α2 Εθνική.

Με τους κιτρινόμαυρους αγωνίστηκε δύο χρονιές στο Κύπελλο Κόρατς (1999-00 και 2001-02) τη δεύτερη φορά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, ενώ την ενδιάμεση περίοδο, (2000-01), πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα.

Στον αγώνα του τελικού, που διεξήχθη στη Σάλα Κονφερνετσίνγια της Βαρσοβίας, με αντίπαλο τη Γαλλική Ελάν Σαλόν, αγωνίστηκε 25 λεπτά, σημείωσε 13 πόντους και ήταν από τους πρωταγωνιστές.

Την ίδια χρονιά, και συγκεκριμένα στις 7 Απριλίου 2002, συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 74-66 από τον Ολυμπιακό στο Σ.Ε.Φ. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν ο Πανιώνιος, ομάδα στην οποία παρέμεινε για μία τριετία (2002-05).

Το καλοκαίρι του 2003 ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τον Άρη Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν αγωνίστηκε για την ομάδα αυτή και αφού έμεινε ελεύθερος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Πανιώνιο. Με τους Νεοσμυρνιώτες συμμετείχε επίσης στο FIBA Europe Champions Cup της περιόδου 2002-03.

Τη χρονιά 2005-06 ο Φαλέκας υπέγραψε συμβόλαιο με τον πρωτοεμφανιζόμενο στην Α1 Εθνική Κολοσσό Ρόδου.

Ακολούθησε μια μονετής θητεία στην Α.Γ.Ε. Χαλκίδας, που τότε αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική. Ο παίκτης παρέμεινε κατόπιν στην ίδια κατηγορία για λογαριασμό του Πανοράματος, κατακτώντας παράλληλα το Πρωτάθλημα της περιόδου 2007-08. Την τριετία 2008-11 ο Φαλέκας αγωνίστηκε στον Ίκαρο Καλλιθέας, βοηθώντας τον να ανέλθει βήμα-βήμα από τη Β’ στην Α1 Εθνική. Το καλοκαίρι του 2011 υπέγραψε συμβόλαιο με την ΑΕΚ Αθηνών, η οποία είχε μόλις υποβιβαστεί από την Α1 Εθνική, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα. Τον Αύγουστο του 2014, κι έχοντας κλείσει μια τριετία με τους κιτρινόμαυρους, ο καλαθοσφαιριστής πήρε μεταγραφή σε ηλικία 38 ετών στον Ίκαρο Νέας Σμύρνης, ομάδα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Λίγο αργότερα επισημοποιήθηκε η συνεργασία του με την ΑΕΚ για την οποία ανέλαβε το ρόλο του βοηθού προπονητή, αρχικά στο πλευρό του Βαγγέλη Ζιάγκου και κατόπιν σε εκείνο των Ντράγκαν Σάκοτα και Άγγελου Κορωνιού.

Με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος ο αθλητής συμμετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2001 που διοργανώθηκαν στην Τύνιδα.

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

FunBasket Festival στη Χαλκίδα!

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21/4)

pannikolaou