B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Μπασκετική συνάντηση στην Καλαμάτα 30 χρόνια μετά!

Περίπου 30 χρόνια πίσω γύρισε σήμερα το…μπασκετικό ρολόϊ στην Καλαμάτα, καθώς στο camp της τοπικής ομάδας, συναντήθηκε η…μισή ΑΓΕΧ!

Οικοδεσπότης ο Αντώνης Κούτρης, ένας εκ των διοργανωτών του camp και από τους καλύτερους παίκτες που ήρθαν ποτέ στη Χαλκίδα και καλεσμένοι για να μιλήσουν στα παιδιά ο τότε κόουτς της ομάδας Γιώργος Βελισσαράκος και οι συμπαίκτες του Κούτρη, Θανάσης Γιαπλές και Βασίλης Μπρατσιάκος, η βασική τριάδα δηλαδή στην περιφέρεια της ΑΓΕΧ στα τέλη της δεκαετίας του ’80!

Ο Αντώνης Κούτρης μαζί με τον Βασίλη Μπρατσιάκο.

Ο Κούτρης εκτός από πολύ καλός παίκτης ήταν και από τα καλύτερα παιδιά που φόρεσαν εκείνα τα χρόνια τη φανέλα της ΑΓΕΧ. Φοιτητής στα Ψαχνά, έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ στην ΑΓΕΧ την πενταετία 1987-92 και δεν δίστασε τότε να παίξει ακόμα και μετά από εγχείρηση στο ματς της παραμονής με τον Τριφυλλιακό στον ‘Τάφο του Ινδού”!

Μπρατσιάκος, Βελισσαράκος, Γιαπλές, μαζί με τον Κούτρη και τους υπόλοιπους προπονητές του camp.

Ο Αντώνης Κούτρης έκανε τότε παράλληλα και τα πρώτα του προπονητικά βήματα μαζί με τους Αγγέλου και Γιαπλέ στα τμήματα υποδομής της ΑΓΕΧ ενώ στη σεζόν που πέρασε ήταν προπονητής της Καλαμάτας.

Ο Θανάσης Γιαπλές και ο Τίμος Πρίφτης.

Στο πρώτο καλοκαιρινό camp της Καλαμάτα B.C. που διοργανώνει ο Κούτρης μαζί  με τους συνεργάτες του, έδωσαν το παρών σήμερα και μίλησαν στα παιδιά ο Γιώργος Βελισσαράκος, ο Θανάσης Γιαπλές και ο Βασίλης Μπρατσιάκος.
Μετά το τέλος των προπονήσεων και τους ατομικούς διαγωνισμούς στους μικρούς αθλητές μίλησε ο διατροφολόγος́́ Γιάννης ́Πετρακόπουλος που συμβούλεψε τους αθλητές για την σωστή διατροφή ενώ ακολούθησε λιπομέτρηση.

Η ΑΓΕΧ της περιόδου 1990-91. Στην κάτω σειρά δεξιά Θανάσης Γιαπλές και Αντώνης Κούτρης!


Το καμπ της Καλαμάτας ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι, ενώ την Δευτέρα 26 Ιουνίου στο γήπεδο του Ελιτ θα γίνει τουρνουά basket με σύνθημα “ΟΧΙ στα Ναρκωτικά, Ναι στον Αθλητισμό”.

 

Ορισμένα από τα παιδιά του camp της Καλαμάτας.

Σχετικά άρθρα

Πρωτάθλημα Ενώσεων (U15/U16): Πρωταθλητής ο Αναστασίου, στον τελικό ο Χουλιαράς! (pics)

pannikolaou

ΕΣΚΑΣΕ: Δύο εξ αναβολής αγώνες στις 19-20 Μαρτίου

pannikolaou

Νίκος Μάρκου: ”Θέλουμε και μπορούμε την άνοδο στη Α2 Elite League”

pannikolaou