FEATURED Α1

Τελικοί Α1: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 63-58. Σχολιάζει ο Γ. Βελισσαράκος

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 63-58 τον Παναθηναϊκό, έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών και πήρε προβάδισμα τίτλου. Ο Γιώργος Βελισσαράκος σχολιάζει για το eviabasket τον πρώτο τελικό, τονίζοντας τα σημεία που έκριναν τον αγώνα.

‘Σ’ ένα κακό παιχνίδι, όπου και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να κερδίσουν, νικητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός ο οποίος έκανε ένα 8-0 στα τελευταία 2:30 του αγώνα, κάνοντας το 55-58 σε 63-58, με κύριο εκφραστή στην επίθεση τον Μιλουτίνοφ αλλά και με τη δημιουργία του Σπανούλη.

Είδαμε λοιπόν, ένα αγώνα χωρίς ρυθμό και ‘φάσεις’ και από τις δύο ομάδες. Πολλά λάθη στην επίθεση και με συγκεκριμένες αποστολές στην άμυνα και από τις δύο ομάδες.

Ο Σπανούλης απέναντι σε Σίγκλεντον και Καλάθη.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στην αρχή και προς το τέλος του αγώνα και κέρδισε δίκαια.

Το παιχνίδι θεωρώ, κρίθηκε στις τελευταίες λάθος επιθέσεις του Παναθηναϊκού, στις επιλογές του Σπανούλη ως δημιουργός και στον Μιλουτίνοφ ως σκόρερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε λάθος επιλογές στις κρίσιμες τελευταίες φάσεις και βέβαια πλήρωσε την ολιγωρία του στην άμυνα, όπου ο Σπανούλης πήρε ένα κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε.

Ίσως αυτό να ήταν το μοναδικό επιθετικό ριμπάουντ στο πρωτάθλημα του Σπανούλη που το μετέτρεψε σε καλάθι.

Προσωπικά, πιστεύω ότι ήταν περισσότερο κακές οι επιθέσεις των δύο ομάδων παρά καλές οι άμυνες τους, ίσως και λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού σαν πρεμιέρα των τελικών.

Καθοριστικός ο Μιλουτίνοφ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό στην επίθεση με pick and roll του Σπανούλη με τον παίκτη που έπαιζε άμυνα ο Μπουρούσης.

Στην άμυνα έπαιζε σχεδόν στα όρια του φάουλ κρατώντας χαμηλά στο σκορ τον Παναθηναϊκό. 

Ο Παναθηναϊκός έριξε βάρος στην άμυνα των pick and roll του Σπανούλη με συνεργασίες και κατάφερε να ελέγξει την επίθεση του Ολυμπιακού, εκτός από τα τελευταία 2:30 όπου η συνεργασία Σπανούλη-Μιλουτίνοφ έκανε ένα 8-0 και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. 

Θεωρώ ότι ήταν μια άσχημη αγωνιστική βραδιά και για τις δύο ομάδες. Οι περισσότεροι παίκτες ήταν μέτριοι αγωνιστικά και το rotation των δύο ομάδων δεν έδινε λύσεις.

Προσωπικά, θεωρώ πως έγινε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με τις δύο ομάδες νευρικές λόγω πρεμιέρας αλλά και της κρισιμότητας του αγώνα.

Η νίκη είναι αυτό που μετράει και ο Ολυμπιακός έκανε ένα σημαντικό βήμα για το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βάλει περισσότερους από 58 πόντους για να κερδίσει τον επόμενο αγώνα και να έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα.

Θεωρώ, πως ο επόμενος αγώνας θα είναι διαφορετικός και για τις δύο ομάδες’.

Σχετικά άρθρα

Πρωτάθλημα Ενώσεων (U15/U16): Πρωταθλητής ο Αναστασίου, στον τελικό ο Χουλιαράς! (pics)

pannikolaou

ΕΣΚΑΣΕ: Δύο εξ αναβολής αγώνες στις 19-20 Μαρτίου

pannikolaou

Νίκος Μάρκου: ”Θέλουμε και μπορούμε την άνοδο στη Α2 Elite League”

pannikolaou