Α ΕΣΚΑΣΕ

Ο Γ.Πανούσης σχολιάζει τον μεγάλο τελικό Ερμή Σχηματαρίου-Άρη Θήβας

Ο Ερμής Σχηματαρίου νίκησε χθες τον Άρη Θήβας με 78-74 και πήρε το εισιτήριο ανόδου για τη Γ’ Εθνική.

Ο προπονητής του Αλέξανδρου Αρτάκης Γιάννης Πανούσης σχολιάζει για το eviabasket.gr τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ντέρμπι:

‘Ήταν ένας μεγάλος αγώνας, πραγματικός τελικός. Εκτός γηπέδου (από τις ελάχιστες φορές που θυμάμαι 1 ώρα πριν τον αγώνα ασφυκτικά γεμάτο το γήπεδο) και εντός γηπέδου με πολύ πάθος από το ζέσταμα και για τις δυο ομάδες!

Το Σχηματάρι έλεγξε τον ρυθμό στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι καθοριστική η περιφερειακή άμυνα των παικτών του σε Τσιρόπουλο-Ευγενίου, βγάζοντας τους εκτός ρυθμού και κλέβοντας αρκετές μπάλες που κατέληξαν σε εύκολο καλάθι, κάτι που του έλειπε τα προηγούμενα παιχνίδια. Επίσης ο κόουτς Τσαούσης άλλαζε συνέχεια παίκτη πάνω στον Γκόλια με σκοπό να τον κουράσει. Έχοντας λοιπόν καλό ρυθμό από την άμυνα βρήκε λύσεις επιθετικές σχεδόν από όλους τους παίκτες του και έτσι το παιχνίδι έφτασε και τους 25 πόντους διαφορά. Κάπου εκεί όμως χαλάρωσαν και παραλίγο να το πληρώσουν ακριβά. Από την άλλη ο Άρης σήμερα ήταν κακός στα 3 πρώτα δεκάλεπτα στην άμυνα του, χωρίς ενέργεια. Εξίσου και οι 43 πόντοι του ημιχρόνου και οι  72 του τρίτου δεκαλέπτου. Επίσης επιθετικά ήταν λίγοι οι παίκτες που βοήθησαν με μόνιμη απειλή τον Γκόλια (Σαν το παλιό καλό κρασί) τον Ψαριανό σήμερα και τον Μανωλά. Όταν έκανε πιο επιθετική την άμυνα του πήγε να κάνει μια απίθανη ανατροπή αλλά ήταν αργά. Αν δεν είχε τόσες χαμένες βολές ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα στην διάρκεια του αγώνα!

Πιστεύω πως δίκαια το Σχηματάρι πήρε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ Εθνική, ήταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος σε όλη την διάρκεια της σεζόν,έχοντας ενεργούς με ρόλο όλους τους παίκτες του. Από την άλλη, ο Άρης έκανε ένα απίθανο δεύτερο γύρο φτάνοντας μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος και παίζοντας την άνοδο στο τελευταίο ματς! Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες, όπως και στον κόσμο τους για την πολύ ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν!

Θα κλείσω με την ευχή, να βλέπουμε του χρόνου όσο μπορούμε περισσότερα γήπεδα γεμάτα σαν το σημερινό, για το καλό του αθλήματος στον τόπο μας!’.

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια Α.Ε. Καρύστου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou