B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Η επιστολή του Άρη Αμφίκλειας στην ΕΣΚΑΣΕ για τον αγώνα με τον Αίαντα Αυλίδας

Με επιστολή του προς της ΕΣΚΑΣΕ, την ΚΕΔ και τον Σύνδεσμο Διαιτητών ο Άρης Αμφίκλειας αναφέρεται στον αγώνα μπαράζ με τον Αίαντα Αυλίδας, μιλώντας για αλλοίωση αποτελέσματος εξ’ αιτίας της αποβολής του Άρη Παπαδάκη, ενώ ζητάει την εξαίρεση από τους μελλοντικούς αγώνες της ομάδας τους, του διαιτητή Π.Χουγιάζου.

Το eviabasket.gr βρήκε την επιστολή και την παρουσιάζει:
‘Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, την Κυριακή 7 Μαΐου η ομάδα μας αγωνίστηκε στην Αυλίδα με αντίπαλο τον Αίαντα Αυλίδας για την 6η αγωνιστική των play-off της Β κατηγορίας, ήταν ένας αγώνας γοήτρου καθώς η ομάδα μας σε περίπτωση που θα νικούσε, θα κατακτούσε το πρωτάθλημα της Β΄Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. , δυστυχώς η ομάδα μας ηττήθηκε(75-67) όχι από τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, αλλά από τους διαιτητές της αναμέτρησης κ Χουγιάζο και κ Καραμπιτσάκο.
Πιο συγκεκριμένα ο Ά διαιτητής της αναμέτρησης κύριος Χουγιάζος στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου (7:18) , απέβαλε τον πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος για την ομάδα μας (Παπαδάκη Αριστείδη), εντελώς ΑΝΑΙΤΙΑ και χωρίς κανένα λόγο που να επισύρει αυτή την ποινή, και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η αποβολή αυτή ήταν σκόπιμη και με δόλο, καθώς δεν μπορούμε να την εξηγήσουμε με τον κοινό ανθρώπινο νου γιατί ο εν λόγω διαιτητής αποφάσισε έτσι.
Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε προηγηθεί το παραμικρό από τον παίκτη μας(πχ διαμαρτυρία, διαπληκτισμός κτλ) και η αποβολή αυτή από μόνη της συνιστά αλλοίωση αποτελέσματος, μάλιστα κατά την προσφιλή του τακτική ο κ Χουγιάζος ζήτησε στο ημίχρονο του αγώνα συγνώμη από τον Αρχηγό της ομάδας μας κ Μώρο Φαίδων ότι έκανε λάθος και ότι θα έπρεπε να έδινε από ένα αντιαθλητικό φάουλ σε κάθε παίκτη!!!
Η απάντηση που πήρε(από τον αρχηγό μας) είναι ότι με αυτή την αποβολή(σημ ο Παπαδάκης είναι και προπονητής της ομάδας μας) μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες διεκδίκησης του εν λόγου παιχνιδιού από την ομάδα μας και ότι θα κατατεθεί ένσταση για την συγκεκριμένη απόφαση του για αλλοίωση αποτελέσματος, κάτι και που έγινε στο τέλος του αγώνα.
Στο Β ημίχρονο και με την συνεχή ανοχή και των 2 διαιτητών του αγώνα και ιδίως στο 4ο δεκάλεπτο αντί για αγώνα γιορτή του μπάσκετ συμμετείχαμε σε αγώνα «κατς» καθώς η ομάδα μας έπρεπε για να περάσει την μέση του γηπέδου να γίνουν τουλάχιστον 3 φάουλ για να σφυριχτεί το 4ο!!, ενώ αναγκαστήκαμε και εμείς σαν ομάδα να γίνουμε πολύ πιο σκληροί στο παιχνίδι 5 εναντίον 5 για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.
Χαρακτηριστική η απάντηση του κ Χουγιάζου να κοιτάξουμε τον πίνακα για να δούμε τα φάουλ , προφανώς για τον εν λόγω διαιτητή μετράει η ποσότητα και όχι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού(το πώς παίζει κάθε ομάδα άμυνα αν πιέζει σε όλο το γήπεδο κτλ)
Κύριε πρόεδρε εντός των επόμενων ημερών το βίντεο του αγώνα θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για να δει όλος ο κόσμος την κατάφωρη αδικία σε βάρος της ομάδας μας.
Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των εν λόγω διαιτητών και τον αποκλεισμό δια παντός από τους μελλοντικούς αγώνες της ομάδας μας του Α΄ διαιτητή κ Χουγιάζου, καθώς πιστεύουμε ότι τα αθλητικά ιδεώδη για τον εν λόγω κύριο μάλλον είναι άγνωστες λέξεις, θεωρούμε ότι ο κ Καραμπιτσάκος τα λάθη του είναι εντός του ανθρώπινου λάθους και σίγουρα σαν Β΄ διαιτητής του αγώνα παρασύρθηκε από τον τρόπο σφυρίγματος του «υποτιθέμενα έμπειρου διαιτητή» κ Χουγιάζου.
Επίσης παρόντες στον εν λόγω αγώνα ήταν και θεσμικά όργανα της Ένωσης μας, μπορέσαμε να διακρίνουμε τον ο πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Βασιλείου και τον πρόεδρο του συνδέσμου διαιτητών της Ένωσης μας κ. Παντελίδη.
Το εν λόγω βίντεο θα το προωθήσουμε και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ο.Κ καθώς θεωρούμε αδιανόητο οι εν λόγω διαιτητές να σφυρίζουν σε αγώνες Εθνικών κατηγοριών’.

Σχετικά άρθρα

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας! (video & pics)

pannikolaou

Σχολικοί final-4: Νίκη και 3η θέση στην Ελλάδα! Λύκειο Βεργίνα Λάρνακας-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 72-88

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29 Απριλίου)

pannikolaou