Uncategorized Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Στέψη ή 5ος τελικός!

Με τη σειρά πλέον στο 2-1 ο Ερμής Σχηματαρίου έχει το πρώτο ματς-μπολ για τον τίτλο και την άνοδο στη  Γ’ Εθνική, κάτι που θα γίνει αν το απόγευμα αποδράσει με το διπλό από το κλειστό της Θήβας, κλείνοντας με εντυπωσιακό τρόπο μια χρονιά στην οποία είναι οδηγός από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα.

Ο Άρης από την πλευρά του πάει για την ισοφάριση, με ‘όπλο’ την έδρα του, σε ένα γήπεδο όπου παραμένει αήττητος από τις 17 Δεκεμβρίου όταν έχανε στο φινάλε του πρώτου γύρου από τον Τελεθριακό (72-81) σε ένα ματς που στάθηκε αφορμή για να γυρίσουν σελίδα οι ‘κιτρινόμαυροι’ με τον Χρήστου να παίρνει την…μπαγκέτα οδηγώντας την ομάδα του με πατημένο στο τέρμα το γκάζι μέχρι τους τελικούς.

Αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά, αυτό που απομένει να δούμε είναι πως θα εμφανιστούν οι ομάδες στο σημερινό τελικό.

Με κριτήριο τον πρόσφατο τελικό της περασμένης εβδομάδας, υπάρχουν κάποια στοιχεία που αν εμφανιστούν και πάλι ή αν αλλάξουν αυτή τη φορά, μπορούν να κρίνουν τον σημερινό τελικό.

Τι θα επιδιώξει ο Άρης

Ο Άρης θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να βάλει περισσότερους παίκτες στο επιθετικό του παιχνίδι. Μόνο με τον Μανώλα και τον Γκόλια δεν μπορεί να κοντράρει τον Ερμή, θα χρειαστεί βοήθειες και από άλλους παίκτες και ιδίως από τον Τσιρόπουλο. Καθοριστικός πάντως θα είναι ο Μανώλας που θα προσπαθήσει να ανοίξει την άμυνα του Ερμή από τα 4-5 μ. ενώ ο Χρήστου περιμένει γενικά μεγαλύτερη βοήθεια από τον πάγκο.

Δεύτερο και καθοριστικό στοιχείο θα είναι η μάχη των ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι έχασαν κατά κράτος το περασμένο Σάββατο την εναέρια κυκλοφορία με το Σχηματάρι να ανανεώνει διπλές και τριπλές επιθέσεις.

Ο Χρήστου λογικά θα προκαλέσει και θα ρισκάρει εκ νέου με τα ελεύθερα σουτ των αντιπάλων του. Στο προηγούμενο τελικό ο Ερμής ήταν άστοχος μέχρι τουλάχιστον να βρει ρυθμό ο Ξετρίχης. Σήμερα όμως το άγχος γέρνει προς την πλευρά των ‘κιτρινόμαυρων’ που έχουν το ‘πρέπει’ της νίκης για να δώσουν συνέχεια στη σειρά.

Ακόμα, ο Άρης όπως είχαμε γράψει και πριν τον περασμένο τελικό, θα έχει τον πρώτο λόγο αν στο τέλος το ταμπλό δείχνει τον νικητή να έχει πετύχει κάτω από 70 πόντους.

Τι θέλει ο Ερμής

Ο Ερμής Σχηματαρίου πάει σήμερα στη Θήβα με τον αέρα του 2-1. Άρα το άγχος μεταφέρεται αυτόματα στο απέναντι στρατόπεδο. Ο Τσαούσης περιμένει από τους περιφερειακούς του να βρουν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι ανοίγοντας την άμυνα του Άρη.

Στόχος τους και σκοπός τους επίσης, θα είναι να ‘σκάσουν’ τους γηπεδούχους όπως και στον προηγούμενο τελικό εκμεταλλευόμενοι την καλύτερη φυσική κατάσταση. Η διαφορά ήταν εμφανής μετά το 30′ στο 2-1.

Αν ο Ερμής ελέγξει τα ριμπάουντ στο βαθμό που το έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα δύσκολα θα χάσει.

Ακόμα, οι φιλοξενούμενοι είναι δεδομένο πως θα πάνε σε γρήγορο τέμπο ζητώντας όσο το δυνατόν περισσότερες κατοχές στο ντέρμπι, κάτι που θεωρητικά τους ευνοεί.

Διαιτητές του σημερινού τελικού που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στο κλειστό της Θήβας θα είναι οι Αλέκος Κοτσιμπός και Βασίλης Ντάνος.

 

Η ΣΕΙΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ (2-1)

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ-ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 70-82

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Γερμανός-Κουτσοβασίλης): Βλάχος, Καραδόπουλος, Λυμπερίου, Γκόλιας 8, Σκυριανός 3, Τσιρόπουλος 13 (2), Κλούρας 11, Μανώλας 8 (1), Χαρίσης 13 (1), Ευγενίου, Ματσαγγούρας 5 (1), Ψαριανός 6.

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Τσαούσης): Σπανός 8, Μούντριχας, Ξετρίχης 16 (4), Γρηγοράκης 11 (2), Κολοβός 8 (2), Κώνστας, Φλώτσιος 4, Κωνσταντούρας 4, Αγγελέτος 11 (1), Κουτής, Γυφτονικολός 11, Λούκας 6 (2).

 

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 72-81

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Τσαούσης): Σπανός 5, Τζελάς, Ξετρίχης 2, Γρηγοράκης 21 (3), Κόνιαλης, Κώνστας 9 (3), Φλώτσιος 12, Κωνσταντούρσας 12 (2), Αγγελέτος, Κουτής, Γυφτονικολός 11 (1), Μούντριχας.

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Χρήστου):Βλάχος, Καραδόπουλος, Ματσαγγούρας 3 (1), Γκόλιας 18 (3), Λυμπερίου, Τσιρόπουλος 13 (2), Κλούρας 5, Μανώλας 18 (1), Χαρίσης 5, Ευγενίου 8, Καλπούζος 2, Ψαριανός 9.

 

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 75-67

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Τσαούσης): Σπανός 9, Τζελάς, Ξετρίχης 15 (5), Γρηγοράκης 3, Κολοβός 2, Κώνστας 3 (1), Φλώτσιος 7, Κωνσταντούρας 2, Αγγελέτος 9 (1), Κουτής 5 (1), Γυφτονικολός 14, Μούντριχας 6 (2).

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Χρήστου): Βλάχος, Ματσαγγούρας, Γκόλιας 24 (1), Τσιρόπουλος 9, Κλούρας 3, Μανώλας 22 (1), Χαρίσης 5, Ευγενίου 2, Ψαριανός 2.

Παν.Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: LIVE SCORE (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Δύσκολη νίκη και οριστικά στη 2η θέση! Α.Ε. Καρύστου-Τελεθριακός 76-67

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Την Κυριακή (21/4) ο εξ αναβολής αγώνας Σύλλας-ΓΑΣ Άμφισσας

pannikolaou