Α ΕΣΚΑΣΕ

Ο Γ.Πανούσης σχολιάζει τον πρώτο τελικό στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Ο πρώτος τελικός τελείωσε και ο Ερμής Σχηματαρίου έχει πλέον το προβάδισμα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κάνοντας το 2-1 στη σειρά.

Κατάμεστο το κλειστό του Σχηματαρίου και ανάμεσα στους θεατές και ο προπονητής του Αλέξανδρου Αρτάκης Γιάννης Πανούσης από τον οποίο ζητήσαμε την τεχνική ανάλυση του τελικού:

‘Ήταν ένα ντέρμπι κακό ποιοτικά όπως συνήθως είναι αυτά τα ματς, αλλά με όλα τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν έτσι, πάθος-ένταση δυνατές μονομαχίες και για τις δυο ομάδες!

Τα κριτήρια που έγειραν την πλάστιγγα στον Ερμή ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ (πρέπει να έχουν τις διπλές κατοχές από τον Άρη), και η τριάδα του δεύτερου ημιχρόνου και κυρίως 4 δεκαλέπτου Ξετρίχης-Αγγελέτος-Γυφτονικολός!

Ο πρώτος με το επιθετικό του ξέσπασμα έξω από τη γραμμή του τρίποντου, ο δεύτερος βάζοντας 9 πόντους όλους στο δεύτερο ημίχρονο και δίνοντας ενέργεια σε επίθεση και άμυνα και ο τρίτος κάνοντας πολλά πράγματα πάνω στο παρκέ (δημιουργία με πάσες από λοου ποστ και ελεύθερα σποτ απ σουτ-ριμπάουντ-κρίσιμα καλάθια) που δείχνουν την ποιότητα του και την εμπειρία του!

Από την άλλη ο Άρης 2 στοιχεία του στοίχισαν στο παιχνίδι παρά πολύ.

•Ο τομέας των ριμπάουντ σε όλο το παιχνίδι ήταν η αχίλλειος πτέρνα για την ομάδα της Θήβας. Έδινε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στο Σχηματάρι και παρόλο την αστοχία του κάποια στιγμή θα έβαζε και κάποια σουτ όπως και έγινε. •Η κακή επιθετική μέρα καθώς οι μόνοι που απειλούσαν ήταν οι Μανώλας και Γκόλιας δείχνοντας απελπιστικά μόνοι.

Έτσι το Σχηματάρι έκανε το 2-1 και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο επόμενος τελικός με ευχή όλων να δούμε ένα καλύτερο παιχνίδι με ακόμη ένα γεμάτο γήπεδο και κόσμια ατμόσφαιρα όπως και σήμερα, για το καλό του μπάσκετ της περιοχής μας!

Εύχομαι καλή συνέχεια και στις δυο ομάδες με υγεία σε όλα τα παιδιά’.

Σχετικά άρθρα

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29/4)

pannikolaou

3×3 ΔΕΗ Street Basketball: Eντυπωσιακή έναρξη του τουρνουά στη Λαμία (pics)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ Playoffs: Στις 29 Απριλίου ο πρώτος αγώνας Κάδμου-Πρωτέα Σχηματαρίου

pannikolaou