ΕΦΗΒΩΝ

Χρήστος Μωραϊτης:’Στιγμές που θα κουβαλούν για μια ζωή μέσα τους τα παιδιά’

Ο κόουτς των τροπαιούχων χθες στον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος Χρήστος Μωραϊτης, μίλησε για τον αγώνα που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του αλλά πάνω απ’όλα για τις στιγμές που όπως είπε θα μείνουν χαραγμένες σε όλους τους παίκτες για μια ζωή!

Πέρα όμως από το τελικό αποτέλεσμα, ο κόουτς της Ιτέας έδωσε πολλά συγχαρητήρια στο ΧΒΑ, ενώ για τον εαυτό του είπε πως θα μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένος μόνο όταν θα καταφέρει να επηρεάσει όσα περισσότερα παιδιά γίνεται με το μπάσκετ!

‘Ξεκινώντας να πω ένα τεράστιο μπράβο και στις δυο ομάδες για την παρουσία τους στον τελικό και θεωρώ πως μόνο κερδισμένα βγαίνουν τα παιδιά από τέτοιες πολύτιμες εμπειρίες.

Είναι στιγμές που θα κουβαλούν μέσα τους για μια ζωή. Για το ματς θα πω μόνο δυο λόγια γιατί νομίζω πως δεν ωφελεί να το αναλύσουμε σε εφηβικό επίπεδο. Νομίζω κερδίσαμε δίκαια και ελέγχαμε το ματς σε όλη την διάρκεια του έχοντας την πρωτοπορία στο σκορ. Καθοριστικό σημείο η αποβολή με 5 φάουλ του Χροναίου (τον στοχεύαμε συνεχώς στις επιθέσεις μας) αλλά και η αντίδραση που έδειξε η ΧΒΑ μετά το γεγονός αυτό. Σταθήκαμε πολύ ψύχραιμοι στο τέλος στις βολές και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολλά παιδιά είναι ‘παιγμένα’ σε επίπεδο αντρικού πρωταθλήματος Α’ ΕΣΚΑΣΕ και μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις σε τέτοια ατμόσφαιρα!Ήταν ένα ματς-διαφήμιση του αθλήματος, πολύ συναρπαστικό για τον πολύ κόσμο που το παρακολούθησε!

Θα προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια την Ένωση μας στους προκριματικούς αγώνες στην Αθήνα. Και πάλι συγχαρητήρια στην ομάδα ΧΒΑ.  Όσο για το έργο που κάνουν εκεί ο κύριος Γιώργος Γυφτονικολός και ο κύριος Βασίλης Μπρατσιάκος φαίνεται και είμαι πολύ ‘μικρός’ για να το κρίνω.

Τέλος, θέλω να τονίσω πως σαν προπονητής δεν είμαι πετυχημένος επειδή πήρα αυτό τον τίτλο αλλά θα κριθώ επιτυχημένος όταν καταφέρω να επηρεάσω όσο πιο πολλά παιδιά γίνεται με το μπάσκετ’.

Σχετικά άρθρα

Εφήβων: Οι αντίπαλοι του Πρωτέα Σχηματαρίου στην προκριματική φάση του Μεσολογγίου

pannikolaou

Το 3×3 Street Basketball powered by ΔΕΗ Α.Ε. στη Λαμία! (video)

pannikolaou

Εφήβων: Back to back τίτλος για τον Πρωτέα Σχηματαρίου! Όλοι οι πρωταθλητές από το 1986

pannikolaou