B ΕΣΚΑΣΕ Α ΕΣΚΑΣΕ

Ταλέντα…υπάρχουν!

ΠΕΡΣΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Β’ & Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΑΛΕΝΤΑ!

Μπορεί η Χαλκίδα εδώ και χρόνια να μην έχει ομάδα σε Εθνική κατηγορία, αλλά από παίκτες μια χαρά τα πάει!

Δεν θα ήταν ψέμα αν λέγαμε πως αποτελεί τον…αιμοδότη ομάδων Εθνικών κατηγοριών στην Αθήνα κι όχι μόνο!

Δύο απ’ αυτούς, αγωνίζονται στη  Αθήνα κάνοντας φέτος πολύ καλή χρονιά.

Ο λόγος για τον Νίκο Περσίδη που φέτος παίζει στον ιστορικό Ιωνικό Νίκαιας στη Β’ Εθνική και τον Αλέξανδρο Στεφάνου που παίζει στη Γ’ Εθνική με τη φανέλα του Προμηθέα Χαλανδρίου.

Και οι δύο, προέρχονται από την ίδια φουρνιά έχοντας κοινή αφετηρία, την ΑΓΕ Χαλκίδας όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν μια ανάσα από την τελική 6αδα το 2013 χάνοντας στο τελευταίο ματς από τον Εργοτέλη. Πρώτοι προπονητές τους ήταν ο Γιώργος Βελισσαράκος και ο Παναγιώτης Μιχαήλ που τους βοήθησαν σημαντικά να εξελιχθούν.

Ο Νίκος Περσίδης είναι γεννημένος το 1995, έχει ύψος 2,02 έχοντας αγωνιστεί κατά σειρά σε ΑΓΕ Χαλκίδας, Γυμναστικό, Ίκαρο, Ψυχικό, Παγκράτι ενώ φέτος παίζει στη Β’ Εθνική με τον Ιωνικό Νίκαιας με πολύ καλή παρουσία, με χρόνο συμμετοχής κοντά στα 20′ και 8 πόντους με μ.ο. ενώ έχει βγει στην καλύτερη 5αδα του φετινού πρωταθλήματος στον αγώνα με τον ΕΦΟΑΖ που πέτυχε 13 (2) πόντους.

Είναι ένας από τους παίκτες που αν η Χαλκίδα είχε ομάδα σε Εθνική κατηγορία, θα είχε ενεργό ρόλο…

Ο Αλέξανδρος Στεφάνου αγωνίζεται στον Προμηθέα Χαλανδρίου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά από δύο σεζόν στον Κάδμο. Πρωτοέπαιξε μπάσκετ στην ΑΓΕ Χαλκίδας και έπειτα σε Γυμναστικό, Ολυμπιακό (εφηβικό), Μαρούσι ,Μελίσσια και Κάδμο.

Η επιλογή του να φύγει από τη Θήβα και παίξει στην ομάδα της Αθήνας αποδεικνύεται ορθή, καθώς έχει ενεργό ρόλο στη νέα του ομάδα, με σχεδόν 30′ χρόνο συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι και με 10 πόντους μ.ο. Είναι ακόμα, στην πρώτη πεντάδα στα τρίποντα στη Γ’ Εθνική με 38 εύστοχα, ενώ ήταν στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος στον αγώνα με τον Πόλις Καλλιθέας που είχε σκοράρει 22 (6) πόντους.

 

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (εξ αναβολής-17/4)

pannikolaou