Uncategorized Α1 Α2

Yes I Ca(n)dee!

Ο ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΚΥΜΗ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Α1! 

Η απόσταση που μας χωρίζει από την Αυστραλία δεν είναι και…ένα τσιγάρο δρόμος, αλλά οι 17 ώρες της πτήσης μπροστά στο μαρτύριο του τελευταίο διμήνου δεν είναι τίποτα…

Από τις 17 Δεκέμβρη, τότε που στο κλειστό της Κανήθου ευχόμασταν καλή χρονιά εν όψει του 2017, πέρασαν σχεδόν 70 μέρες για να φτάσουμε λίγο την Σαρακοστή για να γυρίσουν και πάλι τα χαμόγελα στους μόνιμους πρωταθλητές και…καλομαθημένους τα τελευταία χρόνια.

Τόσο διάστημα χρειάστηκε για να δει και πάλι η Κύμη το ροζ φύλλο αγώνος και να πάρει βαθιά ανάσα μετά από 7 συνεχόμενες ήττες.

Το δίμηνο μαρτύριο

Η Κύμη πέρασε το δικό της μαρτύριο σε αυτό το διάστημα. Ακόμα και στα Ο.Υ.Κ. το μαρτύριο κρατάει την περιβόητη ‘διαβολοβδομάδα’ εδώ μιλάμε όμως για 2 μήνες και κάτι…

Και τι δεν έγινε σ’ αυτό το διάστημα. Ο Μόργκαν μετά τους 29 πόντους με τον Ολυμπιακό πλακώθηκε στο ξύλο σε μπαρ της Αθήνας με παράσημο ένα σπάσιμο στο χέρι και μαζί του…ράγισε και το γυαλί της Κύμης.

Ο ψηλός και κορυφαίος παίκτης της ομάδας αποτέλεσε παρελθόν για την Κύμη, μαζί του μετά από λίγες μέρες και ο Ελ Αμίν, οι τραυματισμοί και οι αρρώστιες έγιναν στοιχείο της καθημερινότητας, η ήττα από το Λαύριο ήταν μαχαιριά στην καρδιά της ομάδας, ακόμα και η σκεπή στο κλειστό της Κύμης κατέρρευσε, με τον Θεοδώρου να ακούει για το 2017 και να…κόβει δρόμο!

Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν κάπου εκεί η Κύμη να πετάξει λευκή πετσέτα. Αλλά δεν το έκανε, όπως και πέρυσι που μετά την 30αρα στον Φάρο την θεωρούσαν τελειωμένη, έβαλε μπρος τις μηχανές για την ανατροπή των δεδομένων.

Ο υπολογιστής, τα γυαλιά και η…παραγγελιά!

Ο υπολογιστής στα γραφεία της ομάδας πήρε ‘φωτιά’ ο Μπρατσιάκος…άλλαξε βαθμό μυωπίας στα γυαλιά του, ώσπου στην οθόνη εμφανίστηκε το…καγκουρό!

%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%84%cf%81Ο Τζέϊσον Καντί έκανε αμέσως κλικ στον κόουτς και η…παραγγελιά δόθηκε στη διοίκηση!

Ο Αυστραλός ήρθε την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα και από τις πρώτες προπονήσεις έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά.

‘Θα δεις το Σάββατο με τη Λευκάδα και θα καταλάβεις’, μου είπε ένας συμπαίκτης του και η αλήθεια είναι πως το κατάλαβα για τα καλά!

Ο Καντί έλυσε το γρίφο με το καλησπέρα. Ένας ‘κόμπο γκαρντ’ που μπορεί να οργανώσει, να σκοράρει και να πασάρει, τα κάνει όλα και συμφέρει που έλεγε και η παλιά διαφήμιση απορρυπαντικού. Και ο Καντί ήρθε όπως φαίνεται για να…καθαρίσει τη μπουγάδα!

Ο Αυστραλός έπαιξε χθες 20′ λεπτά. Μπορεί να φαίνονται λίγα αλλά δεν είναι έτσι, γιατί απλά έπαιξε στα 20 από τα πρώτα 25 τόσο όσο χρειάστηκε για να βάλει τη Λευκάδα στη θέση της. Ο Μπρατσιάκος τους άλλαζε όλους εκτός από τον Αυστραλό που από τη μεριά του φαινόταν να το απολαμβάνει. Πέτυχε 12 πόντους με οικονομία στις προσπάθειες, έκανε 3 κλεψίματα, έδωσε και 3 ασίστ με μια πάσα σε κόψιμο στο καλάθι του Τουτζιαράκη που θύμιζε κάτι από…Γιασικεβίτσιους όσο και αν ακούγεται ως ιεροσυλία!

Ο Αυστραλός με την αύρα που έφερε στην ομάδα παρέσυρε και τους υπόλοιπους για να φαίνονται αυτό που είδαμε, δηλαδή καλύτεροι παίκτες.

Δίπλα του ‘χτίστηκε’ μια Κύμη από τα παλιά, με καλή κυκλοφορία, μαχητικότητα, πάθος και σιγουριά για την επιτυχία.

Οι 97 πόντοι ήταν πολλοί και ρεκόρ για φέτος. Ο Μπρατσιάκος μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε όμως στην άμυνα η οποία όπως είπε θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την παραμονή. Οι 22 ασίστ χθες ήταν εν πολλοίς προϊόν της πιεστικής άμυνας, το πάθος και η θέληση για τη νίκη ήταν δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι, εκεί που ο Μπρατσιάκος είναι…μετρ!

Κάτι μου λέει, πως το άλλο Σάββατο η Κύμη θα γίνει σημείο αναφοράς για το πρωτάθλημα της Α1. Τι έχει το άλλο Σάββατο; Τον εκτός έδρας αγώνα στο Ρέθυμνο…

Παναγιώτης Νικολάου

 

 

Σχετικά άρθρα

Α2 Elite League: Ήττα στο τέλος! Ερμής Σχηματαρίου-Μύκονος 73-80

pannikolaou

A2 Elite League: Στα χέρια του η παραμονή! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ελευθερούπολη 80-72

pannikolaou

Α2 Elite League: Πολύ σκληρός για να πεθάνει! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Κόροιβος 83-77 (παρ.)

pannikolaou