ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Το μπασκετικό θαύμα…διαρκείας του Απόλλωνα Χαλκίδας!

ΟΙ ΧΑΛΚΙΔΕΕΣ ΠΗΡΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΙΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΚΑΙ Η ΝΤΙΝΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΣΕΡΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ…ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Ο Απόλλωνας Χαλκίδας στέφθηκε χθες για τρίτη σερί χρονιά πρωταθλητής στην κατηγορία Νεανίδων και αυτός ο τίτλος ήρθε να επιβεβαιώσει την απόλυτη κυριαρχία των κοριτσιών της Κοροβέση που μαζί με τις μικρότερες στο τμήμα κορασίδων δεν αφήνουν τίτλο για τίτλο!

Είναι μια καλή φουρνιά που τα πετυχαίνει όλα αυτά ή η διάρκεια παραπέμπει σε κάποιο… μπασκετικό θαύμα, σε ένα άθλημα δημοφιλές αλλά με ιδιαιτερότητες όταν μιλάμε για κοπέλες;

Την απάντηση μπορεί να την δώσει η Ντίνα Κοροβέση που μετράει σερί πρωταθλήματα σε κορασίδες και νεανίδες:’Όλα είναι προϊόν δουλειάς. Πήραμε κάποια παιδιά από τον καναπέ του σπιτιού τους, κάποια ακατέργαστα διαμάντια, τα πλαισιώσαμε με κάποια ακόμα κορίτσια και με πολύ προσπάθεια, πολύ δουλειά κάναμε αρχικά μικρά img_6401βηματάκια. Χθες, κερδίσαμε το πρωτάθλημα Νεανίδων με μόλις 3 παίκτριες αυτής της ηλικίας, τα υπόλοιπα κορίτσια είναι από το τμήμα κορασίδων. Υπομονή και δουλειά, δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Δεν υπάρχει κανένα σούπερ ταλέντο, όλα γίνονται μέσα από τη δουλειά’.

Σε μια ηλικία όμως, που τα παιδιά είναι φορτωμένα με πολλές ακόμα υποχρεώσεις, ξεκινάς με κάποιο χάντικαπ τον αγώνα του αθλητισμού και κατόπιν του πρωταθλητισμού. Η προπονήτρια του Απόλλωνα βγάζει το…καπέλο στις παίκτριες της αλλά και στους συνεργάτες της. ‘Ευτυχώς τα κορίτσια είναι πιστά και ακολουθούν το πρόγραμμα με μεγάλη συνέπεια. Στόχος μας δεν είναι αρχικά το μπάσκετ και ο πρωταθλητισμός αλλά πως θα κάνουμε τις κοπέλες αθλήτριες. Μετά χτίζουμε το κομμάτι του μπάσκετ. Μας βοηθάει πάρα πολύ το crossfit όπου με επικεφαλής τον Γιάννη Καραφυλλίδη τα κορίτσια ακολουθούν ένα σπουδαίο πρόγραμμα. Σιγά-σιγά λοιπόν μπαίνουμε και στο κομμάτι του πρωταθλητισμού που θέλει τις δικές του υπερβάσεις. Φέτος μάλιστα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα από άλλες χρονιές γιατί με 3 προπονήσεις την εβδομάδα δεν μπορείς σε καμιά περίπτωση να κάνεις πρωταθλητισμό. Βρήκαμε όμως λύση και σε αυτό μέσα από τη θέληση και την πίστη για τον στόχο. Η προπόνηση στο Crossfit βοηθάει πάρα πολύ, είναι για εμάς η 4η προπόνηση της εβδομάδας, τα δυνατά φιλικά μας κρατούν σε εγρήγορση, η συνεργασία με διατροφολόγους μα πάνω απ’ όλα η θέληση για το κάτι παραπάνω από τις αθλήτριες μας φέρνουν ως εδώ. Όλα είναι θέμα δουλειάς.’

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Απόλλων Χαλκίδας: Με Ολυμπιακό Βόλου και Νικόπολη στην προκριματική φάση Νεανίδων από 26-28/4

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21/4)

pannikolaou