Uncategorized Α1 Α2

Βασ.Μπρατσιάκος:’Έχουμε 14 πρωταγωνιστές’

Απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών έμεινε ο κόουτς της Κύμης Βασίλης Μπρατσιάκος που στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν στηρίζεται σε ένα ή δύο παίκτες, αλλά έχει 14 πρωταγωνιστές όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, εκθείασε τους Έλληνες παίκτες και ιδίως τους Σταμάτη και Τουτζιαράκη ενώ τόνισε πως δεν θα αργήσει να έρθει και η εκτός έδρας νίκη χωρίς αυτό να είναι κάτι που τους αγχώνει.

‘Θέλω να σταθώ ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι, είτε αυτό είναι χαμένο είτε νικηφόρο, αποδεικνύουμε ότι ηγέτης μας είναι η ίδια η ομάδα. Αυτό που δουλεύουμε εδώ και χρόνια είναι ότι ποτέ η ομάδα μας δεν θα στηρίζεται σε έναν μόνο παίκτη, το μπάσκετ άλλωστε είναι ομαδικό άθλημα. Είμαστε μια ομάδα που σήμερα απέδειξε ότι έχει 14 πρωταγωνιστές και κάθε εβδομάδα ψάχνει να βρει μέσα στο παιχνίδι της ποιος είναι σε καλή ημέρα αμυντικά και επιθετικά για να καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε, χωρίς να στεκόμαστε στις απουσίες ή στην κακή ημέρα κάποιων παικτών.

Σήμερα ο αγώνας ήταν πολύ σημαντικός για εμάς, ήταν ένας από αυτούς πού έχω ξαναπεί ότι  οφείλουμε να κερδίζουμε. Είμαστε μια νεοφώτιστη και άπειρη ομάδα που στόχος της είναι η παραμονή. Τέτοιες νίκες μας κάνουν λίγο πιο έμπειρους και μα μεγαλώνουν την επιθυμία να βρισκόμαστε στην Basket League. Όταν μια τέτοια νίκη συνδυάζεται και με καλό μπάσκετ γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι και εμείς και ο κόσμος μας, που έχει αγκαλιάσει την ομάδα και είναι συνέχεια δίπλα μας.

Έίμαστε μια ομάδα που για ένα ακόμα παιχνίδι βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στους Έλληνες παίκτες. Ο Σταμάτης σε κρίσιμα σημεία μας έδωσε καθοριστικές λύσεις στην επίθεση, ενώ δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στον Τουτζιαράκη που ήταν καταπληκτικός, καθώς έπαιξε και για τον Μόργκαν που έλειπε και για τον Σιγκούνα που τραυματίστηκε στα τελευταία 4 λεπτά.

Θέλω να σημειώσω ότι αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική γιατί ήρθε απέναντι σε έναν  σπουδαίο αντίπαλο, με πολύ καλό ρόστερ, που πιστεύω ότι θα βρει τον δρόμο του. Έχει ανθρώπους που αγαπούν πολύ τον Σύλλογο, όπως ο Μάκης ο Γιατράς που είναι τώρα εδώ, τους εύχομαι τα καλύτερα και πιστεύω ότι ο Προμηθέας είναι ανερχόμενη δύναμη και στο μέλλον θα είναι από τους πρωταγωνιστές. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου, αλλά να πω ότι δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμη. Έχουμε 5 νίκες και νομίζω ότι θα χρειαστούμε 8 ή 9 για να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Όταν με ακούσετε να σας πω ότι έχουμε μείνει οριστικά στην κατηγορία και πλέον μπορούμε να επικεντρωθούμε στο να παίξουμε πιο θεαματικά, τότε θα είμαι πραγματικά ευχαριστημένος.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα κερδίσουμε απαραίτητα όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και θα σωθούμε με αυτόν τον τρόπο. Μια σοβαρή ομάδα της Basket League, που θεωρώ ότι είμαστε τέτοια, πρέπει να κερδίζει και εκτός έδρας. Όμως μην νομίζεται ότι έχουμε κάποιο  άγχος για την έκτος έδρας νίκη. Εμείς κατεβαίνουμε σε κάθε ματς για να κερδίσουμε, όποιον αντίπαλο και να έχουμε. Κάποιες φορές παίζουμε καλά και τα καταφέρνουμε, κάποιες φορές δεν παίζουμε καλά και χάνουμε. Το σημαντικό είναι να μην χάσουμε την φιλοσοφία μας, που είναι ότι πρωταγωνιστής είναι η ίδια η ομάδα’.

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ήττα-μαχαιριά! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 73-83

pannikolaou