Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: ΜΑΚΑΡΟΣ-Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ 55-47

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Μεγάλος νικητής ο Μάκαρος!

ΜΑΚΑΡΟΣ-Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ 55-47

Στα ντέρμπι είναι γνωστό πως δεν υπάρχουν φαβορί κάτι που επιβεβαιώθηκε και σήμερα στην Άμφισσα, με τον Μάκαρο να παίρνει τη νίκη απέναντι στην Ιτέα με 55-47, τηρώντας την παράδοση που τον θέλει στην έδρα του να μπορεί να κερδίζει τα τοπικά ντέρμπι ακόμα και όταν η Ιτέα, όπως φέτος, διαθέτει καλύτερο ρόστερ.

Το ντέρμπι της Φωκίδας όμως έχει ιδιαιτερότητες, ο Μάκαρος κατάφερε να περιορίσει κατά πολύ τα επιθετικά ατού της Ιτέας και πηγαίνοντας το ματς σε χαμηλό τέμπο, όπως τον βόλευε άλλωστε, έφτασε σε μια πολύ μεγάλη νίκη από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Μάκαρο που μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο και προηγήθηκε στην α’ περίοδο με 19-3!

Η Ιτέα, που οι παίκτες της φάνηκαν αγχωμένοι, δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση, ακολουθώντας από μακριά στο σκορ.

Οι παίκτες του Παπούλια που έβγαλαν πολύ πάθος πάνω στο παρκέ, προηγήθηκαν ακόμα και με 47-26 δείχνοντας πως το ντέρμπι είναι δικό τους και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία.

Η Ιτέα όμως αντέδρασε και με ένα επιμέρους σκορ 2-19 μείωσε σε 49-45 στο 3′ πριν τη λήξη!

Ο Μάκαρος όμως, με κορυφαίο τον Αμπλά μπόρεσε να κρατήσει την μικρή πλέον υπέρ του διαφορά και ευστοχώντας από τη γραμμή των βολών να πάρει τη μεγάλη νίκη με 55-47, καθώς η Ιτέα έχοντας κακές επιλογές στο τέλος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή που επιχείρησε.

Από τον Μάκαρο, που πήρε το ντέρμπι από την άμυνά του περιορίζοντας την 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος στους 47 πόντους, εξαιρετικός ο Αμπλάς (φωτο), ενώ επέστρεψε στη δράση και ο Λούπουλ.

Από την Ιτέα που βρήκε ρυθμό μόνο στη δ’ περίοδο, ο Αγγελόπουλος με 9 (3) ήταν καλός αν και έχασε ένα καθοριστικό τρίποντο στο τέλος που θα πήγαινε το ματς στους 2 πόντους.

Διαιτητές: Χουγιάζος-Τσάλλας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-3, 15-15, 7-6, 14-23.

ΜΑΚΑΡΟΣ (Παπούλιας): Οικονόμου 5, Λούπουλ 6, Αμπλάς 15, Φουσέκης 7, Χατζηστάμου 8 (1), Μουντζούρης, Γιαννακόπουλος 4, Νασάκης 10 (1).

Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ (Μωραϊτης): Παγώνης, Δαλούκας, Μπαντελάς 5, Γεωργαντάς 6, Κοντογιάννης, Αγγελόπουλος 9 (3), Πράππας 3 (1), Ευθυμίου 6, Παρασκευόπουλος 2, Κουτρόγιαννος 7 (2), Παπαθεοχάρης 9 (2).

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια Α.Ε. Καρύστου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou