Over play Uncategorized

The Basketball Wikileaks: Ενδιαφέρον ξεκίνημα!

Καλημέρα και καλή αγωνιστική χρόνια σε όλους.

Επιτέλους ξεκίνησαν οι «μεγάλες» κατηγορίες και μάλιστα με πολύ ενδιαφέρον. Κι όταν λέω «μεγάλες» δεν εννοώ μόνο την Α’ Ανδρών που μας ενδιαφέρει περισσότερο αλλά και την Α1 που η συμμετοχή της Κύμης την κάνει να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής. Η γνώμη μου είναι ότι εάν αφαιρέσουμε τους δύο μεγάλους, τότε οι ομάδες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Η μια είναι οι ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ και η άλλη όλοι οι υπόλοιποι. Δεν ξέρω εάν θα δημιουργήσει πρόβλημα η μάλλον ανέλπιστη νίκη της Δόξας Λευκάδας επί του ΠΑΟΚ, στις ισορροπίες με τις υπόλοιπες ομάδες.

Δύο λόγια για την Κύμη, η οποία έχανε με μεγάλη διαφορά, κατάφερε να επιστρέψει αλλά τελικά ηττήθηκε στο Λαύριο. Δεν πειράζει αφού φάνηκε ότι έχει γίνει καλή δουλειά και έτσι είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια.

Πάμε στα δικά μας τώρα.

Στο Σχηματάρι, ο Ερμής νίκησε την Μαλεσίνα λίγο πιο δύσκολα απ´ ότι δείχνει το τελικό σκορ. Χρειάστηκε η τρίτη περίοδος για να καταφέρει να πάρει μια μεγάλη διαφορά προκειμένου να καθαρίσει το ματς. Πάντως αυτό που έκανε εντύπωση, ήταν οι ανακοινώσεις της Μαλεσίνας πριν το παιχνίδι ότι δεν θέλει ούτε τον Μασλατζίδη αλλά ούτε και τον Ντάνο ! Ακολούθως ο ΣΔΚΑΣΕ έβγαλε με την σειρά του καυστική ανακοίνωση κατά της Μαλεσίνας καλύπτοντας τους έμπειρους ρέφερι αλλά και προειδοποιώντας ότι δεν προτίθεται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια σε ανάλογες περιπτώσεις. Γνώμη μου είναι ότι ορθώς έπραξε το ΔΣ του Συνδέσμου. Ακόμη δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα ρε παιδιά. Ήμαρτον που θα έλεγε και ο Γεωργίου.

Πάντως η δήλωση του κόουτς της Μαλεσίνας μετά το παιχνίδι για την διαιτησία, φαίνεται να εξομαλύνει κάπως τα πράγματα. Όμως ξανά, μένει κάποιος εκτεθειμένος. Και δεν είναι άλλος από την ΚΕΔ, η οποία για άλλη μια φορά φαίνεται να υπαναχωρεί και να κάνει τα χατίρια των ομάδων, εκθέτοντας κατά κύριο λόγο τους διαιτητές. Αυτό ή θα το κόψει ή θα εξακολουθήσει να δίνει δικαιώματα. Και ο νοών νοείτω.

Στη Θήβα διεξήχθη ένα άλλο ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ του Άρη και της ΑΓΕΧ. Οι ομάδες σαφώς και δεν είναι ακόμη έτοιμες και το πρωτάθλημα έχει δρόμο μπροστά του, όμως ξεκίνησε !

Κακή εντύπωση έκανε και η διάθεση του ρέφερι Γερονικολού να ανοίξει διάλογο με τον διαχειριστή του eviabasket.gr. Στο site δημοσιεύονται οι δηλώσεις των προπονητών και των παικτών. Δεν είναι προσωπικές οι εκτιμήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια κακή στιγμή και τίποτα άλλο αφού ο ρέφερι ουδέποτε μας έχει απασχολήσει για την συμπεριφορά του.

Ένα ενδιαφέρον, έτσι όπως εξελίχθηκε, παιχνίδι έγινε στο Μαρτίνο.

Η Προοδευτική αντιμετώπισε την Αυλίδα. Κι αν στο μυαλό όλων υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί, η εξέλιξη του ματς μας έδειξε άλλα πράγματα. Οι νεοφώτιστοι προσπάθησαν παρά πολύ δείχνοντας ικανοί να κάνουν ζημιές. Τελικά η εμπειρία της Αυλίδας και ο Κατσούλας ήταν ικανή συνθήκη ώστε οι φιλοξενούμενοι να φύγουν με το διπλό. Ορισμός-έκπληξη, κυριολεκτικά από το πουθενά, για τον Σοφόπουλο (πιθανώς να μην θυμάται ούτε η ΚΕΔ πότε τον είχε ορίσει σε παιχνίδι Α’ κατηγορίας για τελευταία φορά), που μαζί με τον Τσάμη έκαναν ένα καλό παιχνίδι.

Στην Ιτέα, η τοπική ομάδα νίκησε εύκολα τον Μώλο, ο οποίος δεν φάνηκε, τουλάχιστον σε αυτό το παιχνίδι, ότι θα είναι ανταγωνιστικός. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Κοτσιμπού-Ζάχου.

Στη Χαλκίδα η Παναγίτσα χωρίς το νέο της απόκτημα, τον Δημήτρη Μαρμαρινό, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Απόλλωνα Λιβαδειάς. Ασορτί με την απόδοση των γηπεδούχων και η απόδοση του διαιτητικού ντουέτου Χουγιάζου-Μαμασούκα.

Τέλος, στην Ιστιαία, ο Τελεθριακός αντιμετώπισε την Άμφισσα την οποία και νίκησε στο τέλος. Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αφού ο νικητής κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Θ. Ρουμελιώτης, που πέτυχε και ένα καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, τρίποντο. Καλή η διαιτησία των Κάλφα-Βαρσαμά.

Την άλλη εβδομάδα ξεκινάει και η Β’ κατηγορία, όποτε θα έχουμε να πούμε κι άλλα. Επίσης, έχουμε νέους διαιτητές. Επιτέλους ! Βοηθήστε όλοι αυτά τα παιδιά να προσαρμοστούν γρήγορα και να βοηθήσουν.

Αυτά για σήμερα. Θα τα πούμε σύντομα. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου, τόσο μέσω του Facebook όσο και με email στο jassange35@gmail.com.

Καλή εβδομάδα σε όλους.

Σχετικά άρθρα

Πολύ καλός ο Χαντζής στην πρώτη νίκη των Dubai Falcons!

pannikolaou

Σχολικοί αγώνες Ν. Ευβοίας: Ξεκίνημα με νίκες για 1ο ΕΠΑΛ, ΓΕΛ Ν. Αρτάκης & ΓΕΛ Βαθέος Αυλίδας!

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβολή στο ΓΑΣ Άμφισσας-Πρωτέας Σχημ. λόγω συμμετοχής Χαντζή στη Rising Stars South

pannikolaou