Α1

Το Λαύριο στο…πιάτο σας!

Ο Γ.Σ.Κύμης των συνεχόμενων ανόδων και επιτυχιών, είναι φυσικό επόμενο μετά από 6 σερί τίτλους να έχει σπάσει τα…κοντέρ, οπότε ότι συμβαίνει φέτος από τη στιγμή που γίνεται για πρώτη φορά αποκτά και ιστορική σημασία.

Αύριο, η Κύμη έχει ένα νέο ραντεβού με την ιστορία της, καθώς για πρώτη φορά θα αγωνιστεί επίσημα στην Α1 αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας το Λαύριο.

Και αν με την Κύμη μπορούμε και θα ασχοληθούμε σε νεότερη ανάρτηση, ώρα είναι να δούμε τι…ψάρια πιάνει ο αντίπαλος…

Το Λαύριο είναι μια σχετικά νέα ομάδα στον μπασκετικό χάρτη με έτος ίδρυσης στο όχι και τόσο μακρινό 1990.

Στον Γυμναστικό Σύλλογο Λαυρίου, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, υπάρχουν εκτός από το μπάσκετ και τμήματα στίβου και πάλης.

Το Λαύριο ξεκίνησε από τη Γ’ ΕΣΚΑ, ενώ την πρώτη του άνοδο για τη Β’ ΕΣΚΑ την κέρδισε το 1999. Το 2001 πήρε το εισιτήριο για την κορυφαία τοπική κατηγορία της Αθήνας (Α’ ΕΣΚΑ).

Από το 2002 έως το 2007 το Λαύριο καθιερώθηκε στη Γ’ Εθνική, για να ανέβει το 2007 στη Β’ Εθνική.

Μεγάλη στιγμή για το Λαύριο το 2010 όταν πήρε το εισιτήριο της ανόδου για την Α2.

Το 2015 η άνοδος στην Α1 χάθηκε για ένα σουτ αλλά η δικαίωση ήρθε λίγους μήνες αργότερα όταν το Λαύριο κλήθηκε από τον ΕΣΑΚΕ να αντικαταστήσει τον ΚΑΟ Δράμας που τότε παραιτήθηκε από την Α1.

Η φετινή, θα είναι η 2η χρονιά του Λαυρίου στην Α1, με πρωταρχικό στόχο της ομάδας να παραμείνει φέτος στην κατηγορία και να βάθος χρόνου να καθιερωθεί στο κορυφαίο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Το ρόστερ του Λαυρίου

Σε σχέση με πέρυσι το Λαύριο διατήρησε τον βασικό του κορμό κάτι που σημαίνει πως οι υπεύθυνοι της ομάδας έμειναν ευχαριστημένοι από τη σεζόν που πέρασε και κυρίως από τους ξένους της ομάδας.

Ο Μπράντον Γιανγκ παρέμεινε και φέτος στο Λαύριο.
Ο Μπράντον Γιανγκ παρέμεινε και φέτος στο Λαύριο.

Οι Μπράντον Γιαγκ, Άσλεϋ Χάμιλτον και Ντεμάριους Μπόλντς ανανέωσαν με το Λαύριο κάτι που σημαίνει πως ο βασικός κορμός παρέμεινε, ενώ από Έλληνες παίκτες ο πιο παλιός είναι ο Διον.Γιαννακόπουλος που έχει συμπληρώσει ήδη 12 χρονιές στην ομάδα!

Από τους υπόλοιπους παίκτες, ξεχωρίσουν ο Αθανασούλας, αλλά και ξένοι Τάιρεν Τζόνσον και Κέβιν Πάντερ.

Κόουτς της ομάδας είναι ο Χρήστος Σέρελης με βοηθό τον Κώστα Πασχάλη.

Έδρα της ομάδας είναι το κλειστό της Λαυρεωτικής με χωρητικότητα 1.700 θέσεων.

Τα χρώματα της ομάδας είναι το γαλάζιο, το κίτρινο και το λευκό. Το σήμα του απεικονίζει μία κουκουβάγια, σύμβολο του πρώτου νομίσματος που φτιάχτηκε στην Αρχαία Ελλάδα, με μέταλλο που προήλθε από τα ορυχεία του Λαυρίου.

Σχετικά άρθρα

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou

Ο Ηλίας Κουρέπης στην Καρδίτσα!

pannikolaou