Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ-ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 67-80

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Ο Ερμής πετάει για τη Γ’ Εθνική!

ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ-ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 67-80

Ο Ερμής Σχηματαρίου ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι της ημέρας κερδίζοντας την Παναγίτσα με 80-67 στο κλειστό της Πειραϊκής, με την ομάδα του Τσαούση να πετυχαίνει το διπλό της αγωνιστικής και όχι μόνο, αφού η σημερινή εκτός έδρας νίκη μέσα στη Χαλκίδα μπορεί στο άμεσο μέλλον να μετρήσει διπλά…

Οι φιλοξενούμενοι έπιασαν καταπληκτική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, όταν έκαναν ότι ήθελαν πάνω στο παρκέ μετατρέποντας το ντέρμπι προσωρινά σε παράσταση για ένα ρόλο.

Ένα ντέρμπι όμως δεν διαρκεί ποτέ ένα ημίχρονο, η Παναγίτσα κατάφερε να επιστρέψει από το -20 αλλά ο Ερμής κράτησε την ψυχραιμία του και με νέα αντεπίθεση στο τέλος έφτασε στη μεγάλη νίκη με 67-80.

M.V.P Ξετρίχης!

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν έτοιμοι για το μεγάλο ντέρμπι. Ο Τσαούσης είχε καταστρώσει ένα πλάνο που το βγήκε και με το παραπάνω. Ο Ευβοιώτης κόουτς των νικητών όμως είχε και κρυφό άσο στο μανίκι που άκουγε στο όνομα Νίκος Ξετρίχης. Όταν το καλοκαίρι ο Τσαούσης εισηγήθηκε την απόκτηση του, είχε πει πως αυτός ο παίκτης ήταν το προσωπικό του στοίχημα. Και ο Ξετρίχης σήμερα φρόντισε να του το ανταποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με 5 τρίποντα στην πρώτη περίοδο ήταν ο παίκτης που έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη και το ασφαλές προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου που βρήκε τον Ερμή μπροστά στην α’ περίοδο με με 17-32 και στο ημίχρονο με 32-52!

Αλλά ασφαλώς δεν ήταν μόνο ο Ξετρίχης! Ο Γυφτονικολός έδωσε ρεσιτάλ κάτω από τα καλάθια βγαίνοντας νικητής στην πρώτη εμφάνιση και του Μαρμαρινού με τη φανέλα της Παναγίτσας.

Όσο για την ομάδα της Χαλκίδας, μετά το σοκ της Ιτέας σήμερα το άγχος ήταν ένας ακόμα βασικός ανασταλτικός παράγοντας. Η Παναγίτσα από την αρχή αναγκάστηκε να ακολουθεί στο σκορ, αυτό γέμισε ΄με άγχος τους παίκτες του Μιχαήλ, που πάντως μπόρεσαν να αντιδράσουν μειώνοντας ακόμα και στους 6 πόντους.

Για την Παναγίτσα αυτή η δεύτερη ήττα φέρνει αρκετά πίσω τον αρχικό σχεδιασμό, αν και ακόμα βέβαια το πρωτάθλημα είναι μόλις στην 4η αγωνιστική.

Το ξεκίνημα του Σχηματαρίου στο ντέρμπι ήταν βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των φιλοξενουμένων.

Με ρεσιτάλ από τη γραμμή του τριπόντου προεξάρχοντος του Ξετρίχη ο Ερμής ‘πέταξε’ από την αρχή προς τη νίκη!

Σκορ 1ης περιόδου 17-32 και ημιχρόνου 30-52!

Αλλά το ντέρμπι δεν είχε τελειώσει. Η Παναγίτσα όπως αναμενόταν αντέδρασε, κατέθεσε ψυχή και πάθος πάνω στο παρκέ και με επιμέρους σκορ 25-9 στη γ’ περίοδο μείωσε σε 55-61.

Το Σχηματάρι όμως βρήκε τις λύσεις και το μυαλό του στη συνέχεια, πήρε και πάλι διαφορά ασφαλείας για να επικρατήσει τελικά με 80-67 κατακτώντας όχι μόνο τη νίκη αλλά και μια σημαντική διαφορά 13 πόντων σε ενδεχόμενο μελλοντικών ισοβαθμιών.

Από την Παναγίτσα ξεχώρισε ο Κουτσογιάννης με 20 πόντους, ενώ από τον Ερμή ο Ξετρίχης είναι αναμφίβολα ο παίκτης που έκανε τη διαφορά χωρίς αυτό να σημαίνει πως υστέρησαν οι υπόλοιποι από την ομάδα του Τσαούση.

Διαιτητές: Χουγιάζος-Ντάνος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-32, 30-52, 55-61, 67-80.

ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ (Μιχαήλ-Τοσούνης): Δέδες 3 (1), Κουτσογιάννης 20 (2), Μπέλλος Χαρ. 5, Καρυστινός 2, Τσίτσης 10, Κωνσταντίνου 11 (1), Σαράπης 1, Μαρμαρινός 2, Μπέλλος Ν., Λαζαρίδης 9 (1), Περσίδης 4, Ματθαίου 1.

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Τσαούσης): Σπανός 2, Μούντριχας, Ξετρίχης 27 (6), Γρηγοράκης 10, Κολοβός, Κώνστας, Φλώτσιος 20 (1), Κωνσταντούρας 3, Αγγελέτος 6 (1), Κουτής, Γυφτονικολός 6, Λούκας 8 (2).

*Σε νεότερη ανάρτηση θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση.

Σχετικά άρθρα

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29/4)

pannikolaou

3×3 ΔΕΗ Street Basketball: Eντυπωσιακή έναρξη του τουρνουά στη Λαμία (pics)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ Playoffs: Στις 29 Απριλίου ο πρώτος αγώνας Κάδμου-Πρωτέα Σχηματαρίου

pannikolaou