Uncategorized Α ΕΣΚΑΣΕ

ΑΓΕΧ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ: Το μεγάλο ντέρμπι της Χαλκίδας!

Το μπάσκετ της Χαλκίδας, έστω και στην τοπική κατηγορία βρίσκεται μετά από χρόνια και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Κάποτε, σε όχι και πολύ μακρινές εποχές, τη Χαλκίδα την απασχολούσε η άνοδος ακόμα και στην Α1, σήμερα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Μπορεί όμως κάποιος να πει με βεβαιότητα πλέον, ότι η Χαλκίδα έφυγε από τον πάτο του βαρελιού και έστω με μικρά αλλά σημαντικά βήματα προσπαθεί για την επιστροφή της.

Πέρυσι για παράδειγμα, το ταβάνι για τη Χαλκίδα ήταν η Β’ ΕΣΚΑΣΕ, φέτος μιλάμε για πρωταγωνιστικούς στόχους στην Α’ κατηγορία…

Αύριο το απόγευμα λοιπόν, η καρδιά του μπάσκετ της Χαλκίδας θα χτυπήσει στις 6 το απόγευμα όχι στο κλειστό Κανήθου ελέω βόλεϊ αλλά στο ΔΑΚ ελέω…ΕΣΚΑΣΕ!

%ce%b1%ce%b3%ce%b5%cf%87-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1Και αυτό, γιατί μεσοβδόμαδα έμοιαζε σχεδόν βέβαιο πως το τοπικό ντέρμπι θα γίνονταν στην Πειραϊκή με αλλαγή  της έδρας κατόπιν συμφωνίας των δύο ομάδων, αλλά η Ένωση άλλα αποφάσισε στέλνοντας το ντέρμπι στο ΔΑΚ Χαλκίδας.

Η απόφασή της ασφαλώς και έγινε σεβαστή απ’ όλους με την προετοιμασία των ομάδων να ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ.

Τώρα, θα ρωτήσει κάποιος αν υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι. Θεωρητικά ναι, υπάρχει και είναι η Παναγίτσα που οι…δημοσκοπήσεις τη δίνουν φαβορί και για τον τίτλο.

Το ερώτημα όμως είναι από πότε έχουμε να δούμε δημοσκόπηση που να επαληθεύεται… Και για να σοβαρευτούμε, άσχετα με το τι λέει και πιστεύει ο καθένας, η αλήθεια είναι πως τα τοπικά ντέρμπι ποτέ δεν είχαν ξεκάθαρο φαβορί…

Πρώτη για τον Μαρμαρινό

Οι δύο προπονητές, δεν έχουν πάντως και πολλά να κρύψουν. Οι δύο ομάδες άλλωστε είναι καινούργιες, τώρα μοντάρονται και γενικώς ψάχνονται.

%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b1-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%84-%ce%bd%ce%b5%ce%bfΙδίως η ΑΓΕΧ βέβαια, που προχώρησε και σε αλλαγή προπονητή στα μέσα της προετοιμασίας με τον Βελισσαράκο να ψάχνει το ιδανικό σχήμα. Στη Θήβα δεν τα κατάφερε, ένα ‘νεκρό’ διάστημα στοίχισε και ο καλύτερος Άρης νίκησε δίκαια. Αυτά τα κενά διαστήματα θέλει ο Βελισσαράκος να περιορίσει με στόχο η ομάδα του να εμφανίζεται καλύτερη από αγώνα σε αγώνα.

Απών και αύριο, για τελευταία φορά για φέτος ελπίζουν στην ΑΓΕΧ, θα είναι ο Αντώνης Χαρατσής που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα τραυματισμού του και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση από την 3η αγωνιστική.

Η Παναγίτσα επικράτησε με 40 πόντους την 1η αγωνιστική απέναντι στον Απόλλων Λιβαδειάς αλλά βέβαια ξέρει πως αύριο θα έχει δυσκολότερο έργο.

Εκτός από το δεδομένο δυσκολότερο έργο όμως, ο Μιχαήλ είναι επίσης δεδομένο πως θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του και σε τι ματς μάλιστα, τον Δημήτρη Μαρμαρινό που ακολούθησε το πρόγραμμα προπονήσεων όλης της εβδομάδας.

Προβλήματα τραυματισμών η Παναγίτσα δεν αντιμετωπίζει, καθώς το παρών στις προπονήσεις έδωσαν όλοι οι παίκτες της ομάδας.

Ο αγώνας όπως είπαμε θα γίνει στο ΔΑΚ Χαλκίδας και θα αρχίσει στις 6 μ.μ. και αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Διαιτητές θα είναι η Μαρία Κάλφα και ο Μιχάλης Σοφόπουλος.

 

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια Α.Ε. Καρύστου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou