Uncategorized Β ΕΣΚΑΣΕ Α ΟΜΙΛΟΣ Β ΕΣΚΑΣΕ Β ΟΜΙΛΟΣ

Κρούση της ΕΣΚΑΣΕ στον Αίαντα Αυλίδας για να πάει στο β’ όμιλο!

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ Β’ ΕΣΚΑΣΕ 

Αργά χθες το βράδυ ειδοποιήθηκε ο Αίαντας Αυλίδας από την ΕΣΚΑΣΕ πως θα είναι η ομάδα που θα αγωνιστεί στο β’ όμιλο της Β’ κατηγορίας, με κριτήριο όπως τόνισαν από την Ένωση τη χιλιομετρική απόσταση, που έστω και οριακά είναι μεγαλύτερη από εκείνη των Οινοφύτων με τις ομάδες του β’ ομίλου.

Ο Αίαντας αντέδρασε σε αυτή την προοπτική και σήμερα θα υποβάλει ένσταση στην Ένωση, τονίζοντας τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει να παίξει στον β’ όμιλο.

Ο προφανής είναι οι μεγάλες αποστάσεις, με το κοντινότερο ταξίδι να είναι τουλάχιστον 90′ λεπτά από την Αυλίδα, κάτι που συνεπάγεται και σε αντίστοιχα έξοδα, με την ομάδα της Αυλίδας να στέκεται σύμφωνα με πληροφορίες στα εξής:

Αν το κριτήριο της απόστασης είναι ο Σύλλας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο ταξίδι, τότε η ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά είναι ο ΓΑΣ Ν.Αρτάκης!

Αν το κριτήριο της απόστασης είναι οι ομάδες της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, τότε πιο κοντά είναι το Σχηματάρι, το γήπεδο δηλαδή που χρησιμοποιεί για έδρα η ομάδα των Οινοφύτων!

Σε αυτή την περίπτωση επίσης τονίζουν, πως με βάση τις έδρες των ομάδων, το κλειστό της Αυλίδας εκτός από τον Αίαντα το χρησιμοποιεί ως έδρα και η Ερέτρια…

Πάντως από τον Αίαντα Αυλίδας τονίζουν πως καμιά ομάδα δεν πρέπει να αλλάξει όμιλο, καθώς όποιος μετακομίσει θα έχει να υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και οικονομική εξόντωση…

Άρνηση συμμετοχής από τα Οινόφυτα αν αλλάξουν όμιλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviabasket.gr  σε περίπτωση που η ΕΣΚΑΣΕ κάνει κρούση στα Οινόφυτα για να αλλάξουν όμιλο υπολογίζοντας χιλιομετρικά τις έδρες (γήπεδα)  που χρησιμοποιούν οι ομάδες, τότε θα εισπράξουν την άρνηση των ‘κιτρινόμαυρων’ για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, καθώς όπως τονίζουν οι ίδιοι, αυτός (οικονομικός) ήταν ο λόγος που τελικά αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην Α’ Κατηγορία.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις για να φανεί τελικά αν και με ποιο τρόπο θα μετακομίσει κάποια ομάδα από τον α’ στο β’ όμιλο, ή θα πάμε αύριο στην κλήρωση με 9 ομάδες στον α’ όμιλο και 7 στο β’.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Β’ ΕΣΚΑΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Άρης Αμφίκλειας-Αλίαρτος 72-62 (video)

pannikolaou

Β’ ΕΣΚΑΣΕ: ΓΑΣ Βασιλικού-Ληλάντιο 75-55 (photo: Άγγελος Αγαπητός)

pannikolaou

Κλήρωση Β’ ΕΣΚΑΣΕ (playoffs)

pannikolaou