Α ΕΣΚΑΣΕ

Τίτλοι τέλους για τον Χρήστο Κικίδη από το Σχηματάρι!

Στο τοπικό μπάσκετ πέρασαν πολλοί και καλοί παίκτες, πέρασαν προπονητές που ξεπέρασαν τα στενά όρια της Ένωσης κάνοντας καριέρα στην Α1 και στο εξωτερικό και είναι δεδομένο πως κάτι τέτοιο θα εξακολουθήσει να ισχύει και στο άμεσο μέλλον.

Το διαχρονικό πρόβλημα όμως, ήταν η μικρή συμμετοχή των παραγόντων. Σπάνια είδαμε ανθρώπους να αφιερώνουν τον εαυτό τους σε ομάδες, αφού συνήθως μετά το τέλος των υποχρεώσεων των παιδιών τους, αποσύρονταν παράλληλα από τη δράση.

Υπάρχουν βέβαια και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Μια από αυτές, η πιο χαρακτηριστική θα έλεγα, ήταν ο Χρήστος Κικίδης από το Σχηματάρι.

Όχι 5 ούτε 10 χρόνια, αλλά επί 26 συναπτά έτη συνέδεσε το όνομά του με τον Ερμή Σχηματαρίου. Άραγε, ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν φέρνει στο μυαλό του το Σχηματάρι…Αναμφίβολα ο Χρήστος Κικίδης.

Ο Κικίδης πέρασε σχεδόν όλη του τη δημιουργική ζωή στο πλευρό του Ερμή. Γνώρισε πολλές χαρές αλλά και κάποιες λύπες. Ενθουσιάστηκε αλλά και στεναχωρήθηκε. Αγάπησε την ομάδα του αλλά περισσότερο αγαπήθηκε. Κάτι τέτοιο άλλωστε φαίνεται από τα μηνύματα που λαμβάνει στη σελίδα του μετά τη χθεσινή του απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από 26 χρόνια συνεχούς παρουσίας…

Ο Χρήστος Κικίδης μπορεί από εδώ και στο εξής να μην είναι παρών στη διοίκηση της ομάδας, αλλά πάντα θα αποτελεί πόλο έλξης για το μπάσκετ της περιοχής αλλά και ο άνθρωπος που πάντα θα ζητάνε τις συμβουλές του και την εμπειρία του.

Οι σημερινοί διοικούντες δεν είχαν γνώση για την απόφαση του Κικίδη. Θα κάνουν προσπάθεια να τον μεταπείσουν και να τον έχουν κοντά τους ενεργό στα πεπραγμένα του Ερμή. Αν γίνει έτσι θα είναι το ευτυχές σενάριο. Αλλά ακόμα και αν ο Κικίδης επιμείνει στην απόφαση του είναι δεδομένο πως αποκλείεται να αποστασιοποιηθεί καθώς ο Ερμής είναι το τρίτο και ίσως το πιο…καλομαθημένο παιδί του! Ο άνθρωπος λίγες περισσότερες ώρες ελευθερίας θέλει για να περάσει με τα 2 εγγόνια του και τίποτα παραπάνω! Τον Σεπτέμβρη, είτε είναι μέσα στη διοίκηση είτε εκτός, τον Χρήστο Κικίδη ξέρετε πολύ καλά που μπορείτε να τον βρείτε…

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Χρ. Κικίδη από την δράση που έφερε επίθεση αγάπης στον προσωπικό του λογαριασμό έχει ως εξής:

‘Κάπου εδώ τελειώνει η 25χρονη πορεία μου με την αγαπημένη μου ομάδα τον Ερμή Σχηματαρίου. Ήμουν νέος 39 ετών αλλά με πολύ όρεξη για δουλειά, τώρα με δάκρυα στα μάτια και σε ηλικία 65 ετών αποχωρώ. Εύχομαι στα νέα παιδιά που έχουν αναλάβει την ομάδα να μην φοβηθούν τίποτα και να έχουν το κεφάλι ψιλά. Θα τους κατηγορήσουν πολλοί …. Αυτοί που δήθεν τα ξέρουν όλα και όταν τους ζητάς να βοηθήσουν αλλάζουν δρόμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όλα αυτά τα χρόνια που βοήθησαν τον Ερμή ηθικά και οικονομικά.’

Παναγιώτης Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: LIVE SCORE (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβλήθηκε το Σύλλας-ΓΑΣ Άμφισσας λόγω απαγορευτικού απόπλου

pannikolaou