B ΕΣΚΑΣΕ

Χρ. Χρήστου: ”Σκληρή δουλειά και εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά”

Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, ήταν αναμφίβολα η επιστροφή στην προπονητική δράση ενός κόουτς που στο παρελθόν είχε αφήσει έργο αλλά τα τελευταία χρόνια απείχε από τους πάγκους των ομάδων τουλάχιστον της δικής μας περιφέρειας.

Ο λόγος για τον Χρήστο Χρήστου, που μετά από χρόνια τον συναντήσαμε και πάλι στις διοργανώσεις της ΕΣΚΑΣΕ και συγκεκριμένα στον πάγκο των Οινοφύτων, τα οποία ανέλαβε την 3η αγωνιστική μετά από δύο ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν, χάνοντας μάλιστα την είσοδο στα play-off ανόδου στην Α’ κατηγορία στο τσακ…

Ο Θηβαίος κόουτς μιλάει για τη φετινή επιστροφή του στους πάγκους, την ποιότητα του πρωταθλήματος, αλλά και την επόμενη μέρα του τοπικού μπάσκετ.

Εviabasket: Μετά από κάποια χρόνια απουσίας επέστρεψες και πάλι στους πάγκους ομάδων τις ΕΣΚΑΣΕ. Τι έπαιξε ρόλο σε αυτή την απόφαση;

ΧΡ.ΧΡ.: Αρχικά, σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία σας. Πράγματι, είναι αρκετός ο καιρός που απέχω από τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ. Όταν έφυγα, συνεργάστηκα με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας ως μέλος του προπονητικού team της αντρικής ομάδας αλλά και των υποδομών. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολύ καλούς προπονητές, με εξαιρετικούς παίχτες αλλά και με μια πολύ καλή διοίκηση, η οποία είχε ως Πρόεδρο τον κ. Αποστόλη Κόντο. Έπειτα ασχολήθηκα με τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές, και για το λόγο αυτό ο ελεύθερος χρόνος μου ήταν ελάχιστος. Ο σημαντικότερος λόγος, που με ώθησε στην απόφασή μου να επιστρέψω ήταν το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη ομάδα των Οινοφύτων υπάρχουν παίχτες και μέλη του συμβουλίου, με τους οποίους είχα ξανασυνεργαστεί το 1998, όντας πάλι προπονητής στην ίδια ομάδα.

Παρόλο που δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά μου να εξασκήσω την προπονητική μου ιδιότητα, όταν μου έγινε η πρόταση δεν δίστασα να την αποδεχτώ, καθώς, πάνω από όλα, είμαστε πρώτα φίλοι και επιπλέον η ομάδα ήταν σε δύσκολη θέση με δύο συνεχόμενες ήττες στα πρώτα δύο παιχνίδια. Κάτι ακόμα που με ευχαριστεί πολύ είναι ότι βλέπω πολλούς παλιούς γνωστούς από το χώρο του μπάσκετ.

Εviabasket: Τα Οινόφυτα αποτέλεσαν φέτος την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας…

ΧΡ.ΧΡ.: Πράγματι τα Οινόφυτα έδωσαν μια καινούρια πνοή στη φετινή σεζόν και θεωρώ ότι έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων των υπόλοιπων ομάδων. Το «μυστικό» είναι απλό αλλά και πολύ σημαντικό: οι παίχτες, η διοίκηση και ο προπονητής να είναι ενωμένοι με κοινό στόχο. Κάθε φορά προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και, πάνω από όλα, εμείς οι ίδιοι να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι. Αυτό εξάλλου φαίνεται από την διάθεση που έχουν οι παίχτες στην άμυνα, γιατί ως γνωστό έχουμε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Επίσης, θέτοντας σε κάθε παιχνίδι στόχους και «διαβάζοντας» σωστά την κάθε ομάδα, έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

Εviabasket: Η επόμενη μέρα της ομάδας είναι κοινή με τη δική σου; Έχεις αποφασίσει να παραμείνεις στα Οινόφυτα ή ο δρόμος είναι ανοιχτός;

ΧΡ.ΧΡ.: Έχουμε δρόμο ακόμα για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για την επόμενη χρονιά. Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, και η ομάδα και εγώ, αλλά πάντα μου άρεσαν οι δύσκολες προκλήσεις.

Eviabasket: Το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας πως το βλέπεις; Υπάρχει η ποιότητα του παρελθόντος;

ΧΡ.ΧΡ.: Θεωρώ ότι δεν υπάρχει η ποιότητα του παρελθόντος παρόλο που το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και οι ομάδες λίγο πολύ είναι στα ίδια επίπεδα. Ενθαρρυντικό είναι ότι με βάση τον κανονισμό της ΕΣΚΑΣΕ χρησιμοποιούμε τουλάχιστον δύο παίχτες κάτω από 18 χρονών.

Εviabasket: Υπάρχει μέλλον στο τοπικό Μπάσκετ;

ΧΡ.ΧΡ.: Σε σχέση με το παρελθόν τα μπασκετικά ταλέντα είναι ελάχιστα. Βλέπω παίχτες, που ενώ είναι αρκετά μεγάλοι, εξακολουθούν να είναι πρωταγωνιστές σε όλα τα πρωταθλήματα. Ακόμα και στο επίπεδο της Εθνικής Ελλάδος υπάρχει ,θα έλεγα, μια χαμένη γενιά πρωταγωνιστών. Για να έχουμε μέλλον στο τοπικό μπάσκετ θα πρέπει, να συνυπάρξουν δύο σημαντικοί παράγοντες: σκληρή δουλειά και εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά δίνοντάς τους πρωταγωνιστικό ρόλο. Βέβαια, κάτι τέτοιο θα έχει ένα αρχικό κόστος για την ομάδα αλλά, σίγουρα, θα χτίσει το μέλλον της.

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Στη Θήβα στις 28 Απριλίου το 5ο All Star Game της ΕΣΚΑΣΕ!

pannikolaou