RETRO Uncategorized

ΓΑΣ Ν.Αρτάκης… 20 χρόνια πριν!

Ο ΓΑΣ Ν.Αρτάκης έκανε τη δική του επανεκκίνηση τα τελευταία χρόνια, κέρδισε πέρυσι την άνοδο στη Β’ κατηγορία και σιγά-σιγά αρχίζει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, μην ξεχνώντας βέβαια τις παλιές καλές εποχές.

Στην παρακάτω φωτογραφία, γυρίζουμε το χρόνο πίσω μια ολόκληρη 20ετία, φτάνοντας στο 1996 και στην τότε ομάδα-φόβητρο του ΓΑΣ Ν.Αρτάκης που διεκδικούσε μέσω play-off την άνοδό της στη Γ’ Εθνική! 

Στο ανοιχτό τότε γήπεδο, με κρύα και βροχές, με τραυματισμούς στα τσιμέντα, αλλά προπαντός με πολύ μεράκι για μπάσκετ, οι αγώνες της Αρτάκης ήταν το… κερασάκι στην τούρτα του τοπικού μπάσκετ.

Με το μπάσκετ στα καλύτερά του, τα ταλέντα της Αρτάκης με μπροστάρη τον Μαρκάκη και τους Παραλέκα, Βαλήλα, Μάλλιαρη, Αλεξανδρή, Τσαπώνη, Τσαλίκη να ακολουθούν, πλαισιωμένοι από τον έμπειρο Γαλάνη και τους Γυφτονικολό και Χατζηβασιλείου, με τον Καραγιάννη στον πάγκο και τον Τουλουμτζή στη διοίκηση, έφτασαν πολύ κοντά στην υπέρβαση της ανόδου σε Εθνική κατηγορία! Μπορεί να μην τα κατάφεραν στις λεπτομέρειες, αλλά η προσπάθεια ήταν αυτή που έμεινε!

20 χρόνια μετά, ο ΓΑΣ Ν.Αρτάκης κάνει μια νέα προσπάθεια, με τον Σταύρο Καραγιάννη να επιστρέφει και πάλι στον πάγκο της ομάδας και με αξιοσημείωτη την παρουσία στην ενεργό δράση σε πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα και σήμερα αρκετών παικτών, όπως των Γυφτονικολού, Βαλήλα, Χατζηβασιλείου κλπ.

Στην φωτογραφία διακρίνονται:

Πάνω από αριστερά: Δημήτρης Μάλλιαρης, Αποστόλης Μαρκάκης, Γιώργος Γυφτονικολός, Δημήτρης Αλεξανδρής, Μπάμπης Τσαπώνης, Σταύρος Καραγιάννης (προπονητής).

Κάτω από αριστερά: Θοδωρής Βαλήλας, Μιχάλης Χατζηβασιλείου, Γιάννης Τσαπώνης, Χρήστος Γαλάνης, Δημήτρης Παραλέκας.

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα…25 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou

Σαν σήμερα…24 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou

Σαν σήμερα…23 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou