Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: ΜΑΚΑΡΟΣ-ΙΤΕΑ 77-70

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Θριαμβευτής στην παράταση!

ΜΑΚΑΡΟΣ-ΙΤΕΑ 77-70

Το απόλυτο ντέρμπι της ΕΣΚΑΣΕ, αυτό ανάμεσα στον Μάκαρο Άμφισσας και την Ιτέα βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 78-70 μετά από παράταση, σε ένα ματς που τα είχε όλα!

Ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με το ροζ φύλλο αγώνος να αλλάζει πολλές φορές χέρια στη διάρκεια της τρίωρης (!) μονομαχίας…

Το σημερινό ντέρμπι είχε τα πάντα. Πάνω απ’όλα πολύ καλό θέαμα, εναλλαγές στο σκορ, ένταση, πάθος για την πολυπόθητη νίκη, διακοπή περίπου 45′ λόγω πτώσης της τάσης ρεύματος, παράταση για να βγει ο νικητής μα πάνω απ’ όλα πολύ κόσμο!

Είναι σπάνιο σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος να συναντάς σχεδόν κατάμεστες κερκίδες με περισσότερους από 700 φιλάθλους και από τις δύο πλευρές να δίνουν βροντερό παρών!

αμφφ1Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μάκαρος ξεκίνησε με προβάδισμα στο σκορ αλλά και στα προγνωστικά, λόγω της απουσίας του Γεωργαντά που αλλάζει τις ισορροπίες για την ομάδα του Μωραϊτη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 22-13 και 23-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Γιαννακόπουλος έφερε για πρώτη φορά το ντέρμπι στο +10 (31-21) αλλά ο Πράππας είχε διαφορετική άποψη.

Ο σουτέρ της Ιτέας τα έβαζε από το…σπίτι του και με 4/4 τρίποντα και σερί 0-12, έβαλε την Ιτέα στη θέση του οδηγού (31-33).

Το ημίχρονο τελείωσε 40-35 υπέρ του Μάκαρου, που και πάλι ξεκίνησε καλά τη γ’ περίοδο μέχρι να έρθει η στιγμή που…

Έσβησαν τα φώτα!

Με το σκορ 49-44 στο 4:59 της γ’ περιόδου ΄φωτισμός χαμήλωσε και οι ρέφερι διέκοψαν το ντέρμπι μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς που ήρθε μετά από 45′.

Όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτός που ευνοείτε είναι εκείνος που κυνηγάει στο σκορ με την Ιτέα να συλλαμβάνει υπνωτισμένη την ομάδα της Άμφισσας και με σερί 0-6 να περνάει μπροστά με 49-50.

Από εκεί και έπειτα, οι δύο ομάδες πήγαιναν στον πόντο και όλα έδειχναν πως ο νικητής θα έβγαινε στις λεπτομέρειες.

Έτσι και έγινε, μόνο που χρειάστηκε και έξτρα χρόνος αφού η κανονική διάρκεια δεν αρκούσε!

Η Ιτέα πάντως αγκάλιασε προς στιγμή το φύλλο αγώνος, μέχρι που αυτό…γλίστρησε μέσα από τα χέρια του Μπαντελά!

αμφφ2Στα 15΄δευτερόλεπτα ο γκαρντ της Ιτέας ήταν ψύχραιμος και με 2/2 βολές είχε γράψει το 65-68, αλλά στα 6′ δεύτερα με το σκορ ισόπαλο 68-68 του γλίστρησε η μπάλα στο κατέβασμα!

Για να φτάσουμε εκεί όμως, είχε μεσολαβήσει ένα ταϊμ-άουτ του Παπούλια που με το σκορ στο 65-68 έδωσε εντολή για τρίποντο από τον Μαμαρέλη.

Ο γκαρντ της Άμφισσας κέρδισε το φάουλ πάνω στο σουτ από τον Παρασκευόπουλο και με ψυχραιμία που θα τη ζήλευαν πολλοί βρήκε το στόχο και τις 3 φορές ισοφαρίζοντας σε 68-68!

Μάλιστα στην εκπνοή, ο Γιαννακόπουλος αστόχησε από μέση απόσταση με το ντέρμπι να πάει στην παράταση…

Παράταση!

Εκεί πήγαν στην άκρη τα συστήματα και μέτρησαν τα ψυχικά αποθέματα αλλά και οι δυνάμεις. Ο Μάκαρος είχε και από τα δύο και στο 1:10 ο Κυριακίδης με δίποντο πέτυχε το 72-70.

Ο Μπαντελάς έχασε και τις δύο βολές, ο Γιαννακόπουλος έβαλε τη μια (73-70) και ο Κυριακίδης με το καθοριστικότερο κλέψιμο της βραδιάς έβαλε τις βάσεις για τη νίκη που σφράγισε στην ουσία ο Μαμαρέλης γράφοντας το 75-70.

Ο Παπαθεοχάρης έχασε το τρίποντο της επιστροφής στο ματς και ο Αμπλάς διαμόρφωσε στην εκπνοή με 2/2 βολές το τελικό 77-70 με τη…μισή κερκίδα να πανηγυρίζει και ανάβει καπνογόνα (!) και την άλλη μισή να αποχωρεί στεναχωρημένη…

αμφφ3Στα αξιοσημείωτα, το άριστο κλίμα εντός παρκέ, με τους παίκτες και τους προπονητές των ομάδων, να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση…

Διαιτητές ήταν οι Τσάλας-Σπυρόπουλος, που πήγαν πολύ καλά, ίσως λίγο παραπάνω αυστηρότεροι στο πρώτο ημίχρονο, όταν με κάποιες τεχνικές ποινές προσπάθησαν και κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο σε ένα πολύ δύσκολο αγώνα…

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-19, 40-35, 49-50, 68-68 (καν.διάρκεια), 77-70 (τελ.αποτελ.).

ΜΑΚΑΡΟΣ (Παπούλιας): Λούπουλ, Αμπλάς 12, Οικονόμου 10 (1), Κυριακίδης 11 (1), Γίδας, Τσινταβής, Φουσέκης 2, Σάββογλου, Κακούσης 6 (2), Μαμαρέλης 12, Ψιμούλης 9 (1), Γιαννακόπουλος 15.

ΙΤΕΑ (Μωραϊτης): Παπαθεοχάρης 10 (3), Αγγελόπουλος, Μπαντελάς 8 (1), Ντίνοπουλος 10, Μωραϊτης 12, Σταθάς, Πράππας 16 (5), Ευθυμίου 11 (1), Παπαδήμας, Παρασκευόπουλος 3 (1), Κουτρόγιαννος, Σκούρας.

* Σε νεότερη ανάρτηση θα ακολουθήσει photo album από το ντέρμπι Μάκαρος-Ιτέα.

Παναγιώτης Νικολάου

 

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβλήθηκε το Σύλλας-ΓΑΣ Άμφισσας λόγω απαγορευτικού απόπλου

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou