B ΕΣΚΑΣΕ Α ΕΣΚΑΣΕ

Ο Μπούχερτ στο δρόμο του…Γκάλη!

Ο Χέρμαν Μπούχερτ, είναι γνωστός στην τοπική μπασκετική πιάτσα, ως ο άνθρωπος-μπάσκετ για την Κάρυστο, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής σε όλα τα τμήματα, δίνοντας πνοή στο άθλημα στην όμορφη, αλλά ταυτόχρονα απομακρυσμένη και (ιδίως) παραμελημένη Ν.Εύβοια.

Τι κοινό όμως μπορεί να έχει ο Μπούχερτ με τον μεγάλο Νίκο Γκάλη;

Τεράστια, είναι η απάντηση, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Μπούχερτ, ως παίκτης των Αμπελοκήπων ήταν παρών την αποφράδα εκείνη ημέρα, στις 18 Οκτώβρη του 1994 απέναντι στον Παναθηναϊκό, όταν ο Πολίτης άφησε τον ‘γκάνγκστερ’ στον πάγκο και τον κάλεσε να μπει όταν το ματς ήταν στους 24 πόντους.

Η ομάδα-τρένο των Αμπελοκήπων.Με το Νο 8 στην πάνω σειρά ο Μπούχερτ, πρώτος από αριστερά στην κάτω σειρά ο Βαγγ.Ρήγας.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή.

Ο μεγαλύτερος Έλληνας  αθλητής όλων των εποχών δεν μπήκε ποτέ στο παρκέ επικαλούμενος πρόβλημα υγείας, στο ημίχρονο έφυγε από το κλειστό του Μέτς, για να τελειώσει με τον πιο άδικο τρόπο η καριέρα του Νικ, από μια (τουλάχιστον) άστοχη ενέργεια του κόουτς, που ο Γκάλης λίγα χρόνια πριν, τον είχε κάνει…Ευρωκόουτς.

Μετά από λίγο καιρό οι Γιαννακόπουλοι άλλαξαν τον Πολίτη με τον Κιουμουρτζόγλου, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει…

Ο Μπούχερτ επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως στους Αμπελόκηπους ήταν συμπαίκτης με τον Αλιβεριώτη Βαγγ.Ρήγα που τελείωσε την καριέρα του στον τοπικό Αστέρα.

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια Α.Ε. Καρύστου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou